Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Σεπ-2022 09:04

  Η Gazprom ξεκίνησε την παραγωγή LNG σε μονάδα κοντά στον αγωγό Nord Stream

  25781144
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Gazprom παρήγαγε τις πρώτες ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου σε μια μικρής κλίμακας εγκατάσταση στην ακτή της Βαλτικής, κοντά στο σημείο εκκίνησης του αγωγού Nord Stream προς τη Γερμανία που παραμένει κλειστός, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

  Δύο γραμμές παραγωγής στο Portovaya LNG παρήγαγαν περίπου 30.000 τόνους του καυσίμου, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Vitaly Markelov σε Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ. Ένα δεξαμενόπλοιο είναι ήδη αγκυροβολημένο κοντά στις εγκαταστάσεις, ενώ ένα άλλο αναμένεται να φτάσει σύντομα, δήλωσε ο Markelov, χωρίς να αναφέρει τον προορισμό τους.

  Η μονάδα LNG βρίσκεται κοντά στον σταθμό συμπιεστών Portovaya, το σημείο εκκίνησης του αγωγού Nord Stream, ο οποίος δεν επέστρεψε στη λειτουργία μετά τις εργασίες συντήρησης το Σάββατο, επιδεινώνοντας την ενεργειακή κρίση της Ευρώπης.

  Η εγκατάσταση ολοκλήρωσε 72 ώρες δοκιμών τη Δευτέρα, αν και "απομένει να γίνουν κάποιες γραφειοκρατικές εργασίες", δήλωσε ο Markelov. 

  Η Portovaya LNG έχει ετήσια δυναμικότητα 1,5 εκατ. τόνων, ή λιγότερο από το ένα έκτο της δυναμικότητας της υπό την ηγεσία της Gazprom εγκατάστασης Sakhalin-2 στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας. Το Portovaya πρόκειται να προμηθεύσει το LNG στην περιοχή Καλίνινγκραντ της Ρωσίας, που βρίσκεται ανάμεσα στη Λιθουανία και την Πολωνία, και να αυξήσει το χαρτοφυλάκιο της Gazprom.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ