Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Σεπ-2022 12:24

  Ιταλία: Το 90% των Ιταλών ανησυχεί για την έλευση του χειμώνα και την αύξηση των λογαριασμών της ενέργειας

  Ιταλια φυσικο αεριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το 90% των Ιταλών ανησυχεί για το πώς θα αντιμετωπίσει τον χειμώνα, λόγω της συνεχούς αύξησης των λογαριασμών της ενέργειας, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Quorum/Youtrend για λογαριασμό του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου Sky Italia.

  Σε ό,τι αφορά τις βοήθειες που ήδη ενέκρινε και πρόκειται να εγκρίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες η κυβέρνηση Ντράγκι, το στατιστικό δείγμα πολιτών απάντησε σε ποσοστό 36% ότι πρέπει να στηριχθούν κυρίως οι βιομηχανίες και οι διάφορες εταιρίες, ενώ το 34% θεωρεί ότι προτεραιότητα πρέπει να έχουν οι πολίτες. Το 18% "δεν γνωρίζει" και σύμφωνα με το 12% "δεν πρέπει να βοηθηθεί κανείς".

  Παράλληλα, με αναφορά στην νέα ενεργειακή στρατηγική τα χώρας, το 45% πιστεύει ότι "η Ιταλία πρέπει να επενδύσει στην πυρηνική ενέργεια", το 37% είναι αντίθετο και το 18% δεν εκφέρει σχετική γνώμη. Στην ερώτηση αν συμφωνούν με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, το 43% των Ιταλών απάντησε ότι τις στηρίζει, ενώ το 37% δήλωσε αντίθετο.

  Σε σχέση με την πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, η συντηρητική συμμαχία συγκεντρώνει συνολικά ποσοστό 47,3%. Η κεντροαριστερή ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση με 28,5%. Το κίνημα Πέντε Αστέρων "πείθει" το 11,1% των Ιταλών και ο "κεντρώος πόλος" των Ματέο Ρέντσι και Κάρλο Καλέντα το 5,3%.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ