Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 03-Σεπ-2022 15:00

  Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Δεν είναι προτεραιότητα ένας αγωγός στα Πυρηναία

  Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Δεν είναι προτεραιότητα ένας αγωγός στα Πυρηναία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ δήλωσε σήμερα πως η Γαλλία θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της βραχυπρόθεσμης ενεργειακής πρόκλησης που θέτει η επερχόμενη χειμερινή περίοδος, δήλωσε ο το Σάββατο, όταν ρωτήθηκε σχετικά με έναν πιθανό νέο αγωγό φυσικού αερίου μέσω των Πυρηναίων.

  "Η βραχυπρόθεσμη πρόκληση είναι να έχουμε περισσότερο φυσικό αέριο, περισσότερο πετρέλαιο περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια που να προέρχεται από άλλες χώρες εκτός από τη Ρωσία", δήλωσε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο επιχειρηματικό φόρουμ Ambrosetti στη βόρεια Ιταλία, σύμφωνα με το Reuters.

  "Αυτό είναι ένα ζήτημα μηνών, εβδομάδων, ημερών, δεν είμαι σίγουρος ότι ένας νέος αγωγός θα μπορούσε να μας βοηθήσει να περάσουμε τον χειμώνα", πρόσθεσε.

  "Ας επικεντρωθούμε στις πολύ βραχυπρόθεσμες προκλήσεις", είπε, προσθέτοντας ότι η κοινή γνώμη θα μπορούσε να αμφισβητήσει μια επένδυση σε υποδομές ορυκτών καυσίμων, επειδή αναμένει αντίθετα μια επιτάχυνση της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια.

  "Η ηλεκτρική ενέργεια και το υδρογόνο μου φαίνονται πιο ελπιδοφόρα από έναν νέο αγωγό φυσικού αερίου".

  Ο υπουργός Ενέργειας της Ισπανίας επέκρινε αυτή την εβδομάδα την απροθυμία της Γαλλίας να υποστηρίξει ένα σχέδιο για την κατασκευή μιας τρίτης σύνδεσης φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να μειωθεί η εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ