Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Αυγ-2022 12:17

  Έλον Μασκ: Πρέπει να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

  24576197
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:21

  Ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να εξορύσσει πετρέλαιο και φυσικό αέριο προκειμένου να διατηρήσει τον σημερινό πολιτισμό, ενώ παράλληλα πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσει βιώσιμες πηγές ενέργειας, δήλωσε ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Νορβηγία τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters.

  "Ρεαλιστικά πιστεύω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο βραχυπρόθεσμα, γιατί διαφορετικά ο πολιτισμός θα καταρρεύσει", δήλωσε ο Μασκ.

  Ερωτηθείς αν η Νορβηγία θα πρέπει να συνεχίσει να κάνει γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ο Μασκ είπε: "Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή δικαιολογείται κάποια πρόσθετη εξερεύνηση" και πρόσθεσε πως "μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κόσμος είναι η μετάβαση σε βιώσιμη ενέργεια και σε μια βιώσιμη οικονομία, που θα πάρει μερικές δεκαετίες για να ολοκληρωθεί".

  Στόχος να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης έως το τέλος του έτους

  Αναφερόμενος στα σχέδιά του, ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX ανέφερε ότι επί του παρόντος εστιάζει στην περαιτέρω ανάπτυξη του διαστημοπλοίου Starship της SpaceX και στην ολοκλήρωση του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Tesla.

  Ο Μασκ πρόσθεσε ότι στόχος του είναι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Tesla έως το τέλος του έτους, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ευρέως στις ΗΠΑ και πιθανώς στην Ευρώπη, μετά την έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

  "Οι δύο τεχνολογίες στις οποίες εστιάζω, με στόχο ιδανικά να έχουν ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους, είναι η αποστολή του Starship σε τροχιά... και να καταστεί εφικτή η αυτόνομη οδήγηση των αυτοκινήτων της Tesla", δήλωσε ο Μασκ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στη Νορβηγία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ