Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Αυγ-2022 10:25

  Aπώλειες 6 εκατ. δολαρίων για το Truth Social του Ντ. Τραμπ στους 6 πρώτους μήνες λειτουργίας του

  Τραμπ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Ντόναλντ Τραμπ έχασε περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια τους πρώτους έξι μήνες της λειτουργίας της και φέρεται να βρίσκεται σε διαμάχη για καθυστερημένες πληρωμές με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη φιλοξενία του, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times.

  Η Truth Social ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο ως μια "πολυσυλλεκτική" πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα αντίγραφο του Twitter, το οποίο απαγόρευσε στον Τραμπ τη συμμετοχή του σε αυτό τον Ιανουάριο του 2021, ήταν το πρώτο προϊόν της νεοσύστατης εταιρείας μέσων ενημέρωσης του πρώην προέδρου, η οποία ιδρύθηκε για να δημιουργήσει μια "δύναμη των μέσων ενημέρωσης και της τεχνολογίας" που θα ανταγωνιζόταν τις μεγαλύτερες ραδιοτηλεοπτικές, εκδοτικές και τεχνολογικές εταιρείες της Αμερικής, σύμφωνα με τις καταθέσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών.

  Ο Τραμπ εντάχθηκε στην πλατφόρμα τον Απρίλιο, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του εαυτού του σε ένα γκαζόν κροκέ στο παραλιακό του κλαμπ Mar-a-Lago. Ωστόσο, η Truth Social ταλαιπωρήθηκε από τεχνικές δυσλειτουργίες και το κοινό της μειώθηκε από 1,5 εκατομμύριο προβολές την ημέρα τον Φεβρουάριο σε 300.000 την ημέρα τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τον αναλυτή Similarweb.

  Έχασε 6,2 εκατ. δολάρια τους πρώτους έξι μήνες, δήλωσε η Digital World Acquisition, η εταιρεία που σχεδιάζει να εισάγει τη νεοφυή επιχείρηση στο χρηματιστήριο. Η Trump Media & Technology Group βρίσκεται επίσης σε διαμάχη με την RightForge, μια εταιρεία υποδομών διαδικτύου που της παρέχει υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων, σύμφωνα με το Fox Business, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές.

  Η Truth Social οφείλει στην RightForge 1,6 εκατ. δολάρια και η RightForge απειλεί με νομικές ενέργειες. Ο Martin Avila, διευθύνων σύμβουλος της RightForge, δήλωσε ότι η εταιρεία του πιστεύει στη δημιουργία ενός "δεύτερου διαδικτύου για την υποστήριξη των αμερικανικών ιδεών στο διαδίκτυο" και ότι συνεχίζει να υποστηρίζει τον Τραμπ "στις προσπάθειές του στα μέσα ενημέρωσης". Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει την υποτιθέμενη διαμάχη.

  Η Truth Social είχε 9,9 εκατομμύρια μηνιαίους επισκέπτες τον Απρίλιο, αλλά οι αριθμοί μειώθηκαν τον Μάιο και ξανά τον Ιούνιο, όταν είχε 7,6 εκατομμύρια επισκέπτες. Ενώ η δραστηριότητα αυξήθηκε μετά την επιδρομή του FBI, έκτοτε μειώθηκε ξανά.

  Ο Τραμπ είχε 89 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter όταν του απαγορεύτηκε μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο "λόγω του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης βίας". Έχει 3,9 εκατομμύρια ακόλουθους στο Truth Social και η επιτυχία της πλατφόρμας είναι στενά συνδεδεμένη με τη δική του τύχη, δήλωσε η Digital World Acquisition. Είπε ότι ενώ η Trump Media πιστεύει ότι υπάρχει ζήτηση για μια "πραγματική πλατφόρμα ελεύθερου λόγου", η επιτυχία της θα εξαρτηθεί από τη δημοτικότητα του Τραμπ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ