Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Αυγ-2022 12:39

  Ιταλία: Βυθίζεται η επιχειρηματική εμπιστοσύνη ενόψει εκλογών, ενισχύθηκε η καταναλωτική

  ιταλια οικονομια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντική κάμψη εμφάνισε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ιταλία τον Αύγουστο με φόντο το διαρκώς αυξανόμενο κόστος της ενέργειας την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται για εκλογές, ενώ αντίθετα η καταναλωτική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε απροσδόκητα.

  Ειδικότερα, ο δείκτης μεταποιητικής εμπιστοσύνης της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας ISTAT υποχώρησε στο 104,3 τον Αύγουστο από 106,4 τον Ιούλιο, διολισθαίνοντας σε χαμηλό από πέρυσι τον Μάρτιο.

  Τα στοιχεία ήταν πάντως αναμενόμενα σε γενικές γραμμές, καθώς η μέτρηση διαμορφώθηκε πολύ κοντά στην πρόβλεψη αναλυτών σε έρευνα του Reuters για υποχώρηση στο 104,4.

  Την ίδια ώρα, ο σύνθετος δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της ISTAT, που συνδυάζει τα στοιχεία στους τομείς της μεταποίησης, του λιανικού εμπορίου, τις κατασκευές και των υπηρεσιών, υποχώρησε στο 109,4 τον Αύγουστο σε σύγκριση με το 110,7 του Ιουλίου.

  Ωστόσο, η καταναλωτική εμπιστοσύνη αυξήθηκε απροσδόκητα αυτό το μήνα στο 98,3 από 94,8 του περασμένου μήνα και επέστρεψε στα επίπεδα του Ιουνίου, ξεπερνώντας κατά πολύ τη μέση πρόβλεψη για 92,5 στην έρευνα του Reuters.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ