Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Αυγ-2022 16:38

  Τζορτζ (Fed): Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν ο πληθωρισμός επιβραδύνει

  Τζορτζ (Fed): Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν ο πληθωρισμός επιβραδύνει
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η επικεφαλής της Kansas City Federal Reserve, Έσθερ Τζορτζ προειδοποίησε σήμερα ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να είναι ξεκάθαρο αν η επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Ιούλιο είναι η αρχή μιας ευρύτερης τάσης στις τιμές. 

  "Έχουμε ακόμα υψηλό πληθωρισμό. Είδαμε κάποια επιβράδυνση στα νούμερα του Ιουλίου, αλλά νομίζω ότι είναι ακόμα [πληθωρισμός] ευρείας βάσης και σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει”, ανέφερε η Τζορτζ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.

  Η Kansas City Fed διοργανώνει το ετήσιο οικονομικό συμπόσιο στο Jackson Hole, Γουαϊόμινγκ, και η Τζορτζ δίνει μια σειρά από συνεντεύξεις λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου. 

  Η πρόεδρος της Kansas City Fed δεν θέλησε να μιλήσει για την επόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, αν θα είναι δηλαδή κατά 75 μονάδες βάσης ή 50 μονάδες, σημειώνοντας ότι μέχρι την συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου η Fed θα έχει στη διάθεση της περισσότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας. 

  Ανέφερε ακόμα ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πόσο ψηλά θα χρειαστεί να οδηγήσει η Fed τα επιτόκια της προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό. Εκτίμησε ότι το να πάνε τα επιτόκια πάνω από το 4% είναι πιθανό, ενώ ακόμα και πάνω από το 5% δεν μπορεί να αποκλειστεί.

  Η Fed έχει αυξήσει από τον Μάρτιο τα επιτόκια της κατά συνολικά 225 μονάδες βάσης, οδηγώντας τα στο 2,25% με 2,5%. 

  Σε ξεχωριστή συνέντευξη στο Bloomberg, η πρόεδρος της Kansas City Fed προειδοποίησε ότι η ανεργία θα αυξηθεί καθώς η κεντρική τράπεζα συνεχίζει τη σύσφιξη της πολιτικής της για να θέσει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο. 

  Ανέφερε επίσης ότι για την περιοχή που είναι στην αρμοδιότητα της δεν βλέπει πολλά σημάδια μιας πιθανής ύφεσης, αν και σημείωσε ότι ο πλήρης αντίκτυπος από τις διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων δεν έχει γίνει ακόμα αισθητός στην οικονομία. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ