Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Αυγ-2022 14:47

  Peloton Interactive: Διεύρυνση ζημιών στο τρίμηνο, υποχωρεί 15% η μετοχή

  Peloton Interactive: Διεύρυνση ζημιών στο τρίμηνο, υποχωρεί 15% η μετοχή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μετά την ανακοίνωση ότι θα αρχίσει να πουλάει τα ποδήλατά της μέσω της Amazon.com, η Peloton Interactive ανακοίνωσε μεγάλες ζημιές για το πιο πρόσφατο τρίμηνό της, μαζί με σχεδόν "φλατ" αύξηση στους συνδρομητές γυμναστικής.

  Η εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού γυμναστικής εμφάνισε καθαρές ζημιές για το δ΄ τρίμηνο χρήσης, 1,24 δισ. ευρώ ή 3,68 δολαρίων ανά μετοχή, ενώ πέρυσι είχε εμφανίσει ζημιές 313 εκατ. δολαρίων ή 1,05 δολαρίων ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

  Οι αναλυτές ανέμεναν ζημιές ανά μετοχή 76 σεντς.

  Ο διευθύνων σύμβουλος Barry McCarthy επισήμανε σε επιστολή προς τους μετόχους, ότι τα 415 εκατ. δολάρια από τα 1,2 δισ. δολάρια ζημιές της εταιρείας, προήλθαν από χρεώσεις αναδιάρθρωσης.

  Οι ζημιές αποτυπώνουν τη σημαντική πρόοδο που κάναμε αυτό το τελευταίο τρίμηνο, ανακατασκευάζοντας τις δραστηριότητες, μετατρέποντας το σταθερό σε μεταβλητό κόστος και για να αντιμετωπίσουμε τα πολλά προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού, ανέφερε ο ίδιος.

  Τα έσοδα της Peloton μειώθηκαν στα 679 εκατ. δολάρια από τα 937 εκατ. δολάρια πριν από ένα χρόνο και διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για 682 εκατ. δολάρια.

  Η εταιρεία απέφερε 296 εκατ. δολάρια σε έσοδα από προϊόντα και 383 εκατ. δολάρια από συνδρομές.

  Η μετοχή υποχωρεί 15% προσυνεδριακά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ