Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 21-Αυγ-2022 16:47

  Γερμανία: Ο Χάμπεκ αποκλείει τη συνέχιση της λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων για την εξοικονόμηση φυσικού αερίου

  25277691
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ απέκλεισε σήμερα την παράταση της διάρκειας ζωής των τριών εναπομεινάντων πυρηνικών σταθμών της χώρας για την εξοικονόμηση φυσικού αερίου, λέγοντας ότι αυτό θα εξοικονομούσε το πολύ 2% της χρήσης φυσικού αερίου, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Reuters.

  Η εξοικονόμηση αυτή δεν επαρκεί για να αξίζει να ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για την έξοδο από την πυρηνική ενέργεια, δεδομένης της συναίνεσης επί του θέματος, δήλωσε κατά τη διάρκεια συζήτησης με πολίτες στην ημέρα ανοικτών θυρών της κυβέρνησης.

  Τα εργοστάσια πρόκειται να κλείσουν έως το τέλος του έτους βάσει της νομοθεσίας που εισήγαγε η κυβέρνηση της πρώην καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ μετά την τήξη του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία το 2011.

  "Είναι η λάθος απόφαση δεδομένης της μικρής εξοικονόμησης που θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε", δήλωσε ο Χάμπεκ.

  Ωστόσο, ο Χάμπεκ δήλωσε ότι είναι ανοιχτός στην παράταση της διάρκειας ζωής ενός πυρηνικού σταθμού στη Βαυαρία, εάν ένα stress test δείξει ότι αυτό είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η τροφοδοσία του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας το χειμώνα, όπως είπε. Τα αποτελέσματα της δοκιμής αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

  Το νότιο κρατίδιο και κόμβος παραγωγής εξαρτάται από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με φυσικό αέριο και διαθέτει λίγες μονάδες καύσης άνθρακα και χαμηλή παραγωγή αιολικής ενέργειας. Το γεγονός ότι η Γερμανία αναγκάζεται να προμηθεύει τη Γαλλία με ηλεκτρική ενέργεια λόγω της μείωσης της πυρηνικής παραγωγής είναι ένας άλλος παράγοντας που παίζει ρόλο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ