Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 20-Αυγ-2022 11:00

  Ακόμη δύο πλοία με ουκρανικά σιτηρά αναχώρησαν από το λιμάνι του Τσορνομόρσκ

  Ακόμη δύο πλοία με ουκρανικά σιτηρά αναχώρησαν από το λιμάνι του Τσορνομόρσκ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δύο ακόμη πλοία που μετέφεραν σιτηρά αναχώρησαν από το λιμάνι Τσορνομόρσκ της Ουκρανίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας το Σάββατο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των πλοίων που απέπλευσαν από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγωγής σιτηρών που συνήφθη με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ σε 27, όπως μετέδωσε το Reuters.

  Τα πλοία Zumrut Ana και MV Ocean S, τα οποία έχουν άδεια να αναχωρήσουν στις 20 Αυγούστου, ήταν φορτωμένα με 6.300 τόνους ηλιέλαιο και 25.000 τόνους σιτάρι αντίστοιχα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κοινό κέντρο συντονισμού που έχει συσταθεί για να καταστεί δυνατή η ασφαλής διέλευση.

  Η Αρχή Θαλάσσιων Λιμένων της Ουκρανίας δήλωσε το Σάββατο ότι τρία ουκρανικά λιμάνια είχαν αρχίσει να φορτώνουν τρόφιμα σε επτά πλοία, τα οποία θα παραδώσουν 66.500 τόνους σιταριού, καλαμποκιού και ηλιέλαιου στους καταναλωτές.

  Οι εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας έχουν μειωθεί σημαντικά από την έναρξη του πολέμου, επειδή τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας - ζωτικής σημασίας οδός για τις μεταφορές - έκλεισαν, οδηγώντας σε άνοδο τις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων και προκαλώντας φόβους για ελλείψεις στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

  Στα τέλη Ιουλίου, τρία λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας.

  Η Αρχή ανέφερε στο Facebook ότι στο λιμάνι του Τσορνομόρσκ είχαν αγκυροβολήσει τα πλοία μεταφοράς Andan Toplak, Filyoz και Maranta, ενώ το λιμάνι της Οδησσού είχε ξεκινήσει η εκφόρτωση στα πλοία Ganosaya και Kubrosli Y.

  Το Mohamad Y περιμένει τη σειρά του, καθώς και το δεξαμενόπλοιο Foyle, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Pivdennyi.

  Η Αρχή δήλωσε ότι τα ουκρανικής προέλευσης τρόφιμα θα παραδοθούν στη Γαλλία, το Σουδάν, την Τουρκία και την Ολλανδία.

  Ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας Oleksandr Kubrakov δήλωσε την Παρασκευή ότι άλλα δέκα φορτηγά πλοία φορτώνονται με σιτηρά στα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και προετοιμάζονται για αποστολή.

  Είπε ότι 25 πλοία έχουν ήδη αποσταλεί από τα τρία ουκρανικά λιμάνια, με 630.000 τόνους γεωργικών προϊόντων επί των πλοίων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ