Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Αυγ-2022 16:01

  Δυτικός αξιωματούχος: Εκτός λειτουργίας τα μισά μαχητικά αεροσκάφη του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας

  Δυτικός αξιωματούχος: Εκτός λειτουργίας τα μισά μαχητικά αεροσκάφη του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εκρήξεις στην αεροπορική βάση Saky στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας νωρίτερα αυτό το μήνα έθεσαν εκτός λειτουργίας περισσότερα από τα μισά μαχητικά αεροσκάφη της ναυτικής αεροπορίας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε την Παρασκευή δυτικός αξιωματούχος σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Η αεροπορική βάση κοντά στη Novofedorivka στη δυτική ακτή της χερσονήσου, την οποία η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014, υπέστη πολλαπλές εκρήξεις στις 9 Αυγούστου.

  Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι η Ουκρανία επιτυγχάνει πλέον με συνέπεια "αποτελέσματα" πίσω από τις γραμμές της Ρωσίας, γεγονός που έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην υλικοτεχνική υποστήριξη της Ρωσίας και "σημαντική ψυχολογική επίδραση στη ρωσική ηγεσία".

  "Εκτιμούμε τώρα ότι τα γεγονότα του αεροδρομίου Saky στις 9 Αυγούστου έθεσαν εκτός λειτουργίας περισσότερα από τα μισά μαχητικά αεροσκάφη της ναυτικής αεροπορίας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας", δήλωσε ο αξιωματούχος.

  Στις 12 Αυγούστου, το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανέφερε στην ενημέρωση των πληροφοριών του ότι ενώ ένα πολύ μικρό μέρος του ρωσικού αεροπορικού στόλου καταστράφηκε στην έκρηξη, η αεροπορική ικανότητα του ναυτικού υποβαθμίστηκε σοβαρά.

  Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι συνολικά ο πόλεμος βρίσκεται σε μια "στιγμή σχεδόν επιχειρησιακής ακινησίας".

  "Οι χερσαίες δυνάμεις καμίας πλευράς δεν έχουν επαρκή συγκεντρωμένη χερσαία μαχητική ισχύ για να εξαπολύσουν αποτελεσματικές επιθετικές ενέργειες που θα επηρέαζαν με οποιονδήποτε τρόπο ουσιαστικά την πορεία του πολέμου", δήλωσε ο αξιωματούχος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ