Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Αυγ-2022 20:38

  Bullard (Fed): Κλίνω προς μια αύξηση επιτοκίων κατά 0,75% τον Σεπτέμβριο - Πρέπει να φτάσουμε το 3,75%-4% στο τέλος του έτους

  Bullard (Fed): Κλίνω προς μια αύξηση επιτοκίων κατά 0,75% τον Σεπτέμβριο - Πρέπει να φτάσουμε το 3,75%-4% στο τέλος του έτους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την προτίμησή του προς μια αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 75 μονάδες βάσης (0,75%) έναντι 50 μ.β. από πλευράς της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Federal Reserve, εξέφρασε ο πρόεδρος του παραρτήματος της Fed του Σεντ Λούις, James Bullard.

  Το μέλος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC), που λαμβάνει τις αποφάσεις για την πορεία των επιτοκίων, σημείωσε ότι η Τράπεζα θα πρέπει να οδηγήσει τα επιτόκια μέχρι το τέλος του έτους σε ένα εύρος μεταξύ του 3,75% και του 4% προκειμένου να τιθασευθεί ο καλπάζων πληθωρισμός, για τον οποίο σημείωσε ότι δεν έχει ακόμη κορυφωθεί.

  Ο Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης εκτίμησε ότι ο χρόνος που χρειάζεται ώστε η αυξητική πίεση στις τιμές να υποχωρήσει κοντά στον στόχο της Fed για πληθωρισμό κοντά στο 2% είναι περίπου 18 μήνες.

  Χαρακτήρισε δε τις προσδοκίες της αγοράς ότι η Fed θα αλλάξει ρότα και θα επιστρέψει σε πορεία νομισματικής χαλάρωσης "είναι εξαιρετικά πρόωρες", ενώ χαρακτήρισε υπερβολικούς τους φόβους για υφεσιακή επίδραση στην οικονομία λόγω της κλιμακούμενης νομισματικής σύσφιγξης.

  Ο Bullard εκτίμησε τέλος ότι η αναπτυξιακή πορεία της αμερικανικής οικονομίας στον β' εξάμηνο του 2022 θα είναι καλύτερη εκείνης στο πρώτο μισό του έτους, όταν και το ΑΕΠ των ΗΠΑ συρρικνώθηκε για δύο συναπτά τρίμηνα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ