Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Αυγ-2022 10:04

  Βρετανία: Υποχώρησαν οι νέες θέσεις εργασίας για πρώτη φορά από το 2020

  Βρετανία: Υποχώρησαν οι νέες θέσεις εργασίας για πρώτη φορά από το 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εξαιρετικά σφιχτή αγορά εργασίας της Βρετανίας έδειξε σημάδια χαλάρωσης, καθώς οι εταιρείες κινήθηκαν πιο επιφυλακτικά στις προσλήψεις και οι εργαζόμενοι είδαν μείωση ρεκόρ στους μισθούς τους αν προσαρμοστούν στον πληθωρισμό.

  Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα διατηρήθηκε στο χαμηλό περίπου μισού αιώνα του 3,8%, όπως αναμενόταν από αναλυτές σε έρευνα του Reuters.

  Ωστόσο, ο αριθμός των ατόμων που εργάζονται αυξήθηκε κατά 160.000 την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, σε σημαντικά χαμηλότερο βαθμό από ό,τι αναμενόταν από τους αναλυτές που προέβλεπαν 256.000 νέες θέσεις εργασίας.

  Ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας παρουσίασε μείωση για πρώτη φορά από τα μέσα του 2020, κατά 19.800 στις 1,27 εκατ. ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

  Οι μισθοί, χωρίς τα μπόνους, αυξήθηκαν κατά 4,7%, επιταχύνοντας από το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά προσαρμοσμένοι στον πληθωρισμό ήταν μειωμένοι κατά 4,1%, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη πτώση τους από τότε που άρχισαν να τηρούνται τα σχετικά στοιχεία το 2001.

  Αύριο, Τετάρτη, δημοσιεύονται τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Βρετανία, τα οποία αναμένεται να δείξουν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή επιτάχυνε στο 9,8% σε ετήσια βάση, ενώ η κεντρική τράπεζας της χώρας (BoE) αναμένει ότι θα εκτιναχθεί στο 13,3% τον Οκτώβριο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ