Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 14-Αυγ-2022 15:45

  Γερμανία-H Bafin προειδοποιεί: "Διψήφιος αριθμός τραπεζών θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα"

  188998982
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή Bafin βλέπει δύσκολους καιρούς για τις γερμανικές τράπεζες. Η ραγδαία αύξηση των επιτοκίων της αγοράς θα μπορούσε να καταβάλει πολλά μικρά και μεσαία ιδρύματα, προειδοποίησε ο εκτελεστικός διευθυντής Raimund Röseler σε συνέντευξή του στην Handelsblatt. "Υποθέτω ότι ένας μικρότερος διψήφιος αριθμός τραπεζών θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα".

  Οι χρηματιστηριακοί οίκοι είχαν χορηγήσει μακροπρόθεσμα δάνεια με χαμηλά επιτόκια, αλλά τώρα έπρεπε να πληρώσουν περισσότερα για την αναχρηματοδότησή τους, δήλωσε ο ανώτατος τραπεζικός επόπτης της Bafin. "Δεν έχουν όλα τα σπίτια αντισταθμίσει επαρκώς αυτόν τον κίνδυνο".

  Επιπλέον, ο Röseler φοβάται ότι οι αθετήσεις δανείων θα μπορούσαν να αυξηθούν περισσότερο από ό,τι είχαν υπολογίσει οι τράπεζες. "Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια τέλεια καταιγίδα", δήλωσε ο Röseler. "Υπάρχουν υψηλά ποσοστά πληθωρισμού και αύξηση των επιτοκίων". Είπε επίσης ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί περαιτέρω αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές και ύφεση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ