Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 14-Αυγ-2022 10:35

  Γερμανία: Οι δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου είναι γεμάτες κατά 75%

  Γερμανία: Οι δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου είναι γεμάτες κατά 75%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρώτος στόχος για την αποθήκευση φυσικού αερίου που προβλέπει ο νέος κανονισμός της ΕΕ επιτεύχθηκε περισσότερο από δύο εβδομάδες νωρίτερα: Παρά τον σημαντικά μειωμένο όγκο παραδόσεων από τη Ρωσία εδώ και εβδομάδες, οι γερμανικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου είναι και πάλι γεμάτες σε ποσοστό άνω του 75%, σύμφωνα με το Spiegel. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία των ευρωπαϊκών διαχειριστών αποθήκευσης φυσικού αερίου το βράδυ του Σαββάτου, το επίπεδο πλήρωσης ήταν 75,43% το πρωί της Παρασκευής. Η στάθμη πλήρωσης αναφέρεται πάντα με καθυστέρηση.

  Ο κανονισμός ορίζει ότι οι γερμανικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης πρέπει να είναι τουλάχιστον κατά 75% πλήρεις την 1η Σεπτεμβρίου. Την 1η Οκτωβρίου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 85% και την 1η Νοεμβρίου τουλάχιστον 95%. Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης αντισταθμίζουν τις διακυμάνσεις στην κατανάλωση φυσικού αερίου και αποτελούν έτσι ένα είδος ρυθμιστικού συστήματος για την αγορά φυσικού αερίου. Εάν η αποθήκευση συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό όπως και πριν, το 85% θα πρέπει να επιτευχθεί πριν από την 1η Οκτωβρίου.

  Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιήσει διάφορα μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Γερμανία θα είναι σχεδόν γεμάτες κατά την έναρξη της περιόδου θέρμανσης. Με αυτόν τον τρόπο, η Γερμανία θα πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένη σε περίπτωση ολικής απώλειας των ρωσικών προμηθειών το χειμώνα. Η αποθηκευμένη ποσότητα φυσικού αερίου σε επίπεδο 95% αντιστοιχεί περίπου στην εθνική κατανάλωση τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2022.

  Σύμφωνα με την ένωση αποθηκευτών Ines, τα σημερινά υψηλά επίπεδα αποθήκευσης καθίστανται δυνατά κυρίως λόγω της χαμηλής κατανάλωσης το καλοκαίρι και των ισχυρών εισαγωγών από τη βορειοδυτική Ευρώπη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ