Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 13-Αυγ-2022 11:31

  ISW: Το Κρεμλίνο προετοιμάζεται για μακρόχρονο πόλεμο στην Ουκρανία

  26031570
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Κρεμλίνο φέρεται να προσπαθεί να κινητοποιήσει τη βιομηχανία για να υποστηρίξει τις παρατεταμένες πολεμικές προσπάθειες στην Ουκρανία, δήλωσε το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW), επικαλούμενο τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

  Η κυβέρνηση της Ρωσίας στις αρχές Αυγούστου απαγόρευσε σε ορισμένους υπαλλήλους και σε ολόκληρη την ηγεσία του κρατικού βιομηχανικού ομίλου Rostec να παίρνουν διακοπές, ανέφερε σε έκθεσή του το αμερικανικό στρατιωτικό think tank, σύμφωνα με το Bloomberg

  Η στρατιωτικο-βιομηχανική επιτροπή της Ρωσίας, της οποίας προεδρεύει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ετοιμάζεται να αλλάξει το πρόγραμμα κρατικών αμυντικών παραγγελιών μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου για να αυξήσει τις δαπάνες κατά περίπου 10 δισ. δολάρια, δήλωσε το ISW.

  Υπενθυμίζεται πως η κρατική Δούμα ενέκρινε τον Ιούλιο δύο νομοσχέδια που παρέχουν στο Κρεμλίνο την εξουσία να υποχρεώνει επιχειρήσεις της χώρας να προμηθεύουν τον ρωσικό στρατό και τους υπαλλήλους τους να εργάζονται υπερωριακά προκειμένου να στηρίξουν την εισβολή στην Ουκρανία.

  Το ένα από τα δύο νομοσχέδιο αναφέρει ότι το κράτος μπορεί να επιβάλει "ειδικά οικονομικά μέτρα” κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων, απαιτώντας από τις επιχειρήσεις να προμηθεύουν με αγαθά και υπηρεσίες τον στρατό κατ’ απαίτηση της ρωσικής κυβέρνησης.

  Επεξηγηματική σημείωμα που επισυνάπτεται στο νομοσχέδιο αναφέρει ότι ο στρατός έχει ανάγκη υλικών και επισκευής όπλων προκειμένου να συνεχίσει την εκστρατεία του στην Ουκρανία.

  Το δεύτερο νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε επίσης σε πρώτη ανάγνωση, προβλέπει τροποποιήσεις στην εργατική νομοθεσία, οι οποίες παρέχουν στην κυβέρνηση το δικαίωμα να ρυθμίζει το ωράριο εργασίας και να καθορίζει τα ρεπό των εργαζομένων σε συγκεκριμένες εταιρείες.

  Στη πράξη, αυτό σημαίνει ότι το Κρεμλίνο θα μπορεί να υποχρεώνει τους υπαλλήλους των εν λόγω επιχειρήσεων που προμηθεύουν τον ρωσικό στρατό να εργάζονται και τη νύχτα, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ακόμη και χωρίς τη λήψη της άδειας έτους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ