Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Αυγ-2022 17:13

  ΗΠΑ: Ενισχύθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο

  141129161
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ενισχυμένη εμφανίζεται η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο στις ΗΠΑ σύμφωνα με τον δείκτη του Πανεπιστημίου του Michigan, καθώς βελτιώνονται οι προσδοκίες για την πορεία του πληθωρισμού.

  Ειδικότερα, η πτώση των τιμών φυσικού αερίου συνέβαλε στην άνοδο του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις 55,1 μονάδες τον Αύγουστο από τις 51,1 τον Ιούλιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων που έβλεπαν μια μέτρηση στις 52,5 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

  Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης για την εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για την οικονομική τους κατάσταση και την υγεία της οικονομίας κατρακύλησε στις 55,5 μονάδες τον Αύγουστο από 58,1 τον Ιούλιο, ενώ η μέτρηση για τις προσδοκίες των καταναλωτών για τους επόμενους έξι μήνες σκαρφάλωσε στις 54,9 μονάδες τον Αύγουστο από 47,3 τον προηγούμενο μήνα.

  Επιπλέον, οι καταναλωτές αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα βρίσκεται στο 5% σε ορίζοντα ενός έτους, χαμηλότερα από το 5,2% που προέβλεπαν τον Ιούλιο.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου του Μichigan, οι Αμερικανοί εξακολουθούν να ανησυχούν για το αυξανόμενο κόστος βασικών αγαθών όπως τα τρόφιμα και τα ενοίκια, αν και η μείωση της τιμής της βενζίνης τις τελευταίες εβδομάδες αναπτέρωσε τη διάθεσή τους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ