Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Αυγ-2022 09:35

  ΕΕ-Ν. Κορέα: Ενδεχόμενη παραβίαση των κανόνων του ΠΟΕ οι φοροελαφρύνσεις των ΗΠΑ για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων

  Πώς θα αποκτήσετε ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο κόστος ενός ντιζελοκίνητου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Νότια Κορέα εκδήλωσαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τις προτεινόμενες στις ΗΠΑ φορολογικές ελαφρύνσεις για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, δηλώνοντας ότι ενδεχομένως δρομολογούν διακρίσεις κατά των οχημάτων που κατασκευάζονται εκτός της αμερικανικής αγοράς και παραβιάζουν τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

  Με το νομοσχέδιο των 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το κλίμα και την ενέργεια, που ψηφίστηκε την Κυριακή από τη Γερουσία, το Κογκρέσο θα άρει την οροφή των 7.500 δολαρίων των φορολογικών απαλλαγών για τις αγορές ηλεκτρικών οχημάτων που εφαρμόζεται σήμερα, με την επιβολή περιορισμών, συμπεριλαμβανομένης και της απαγόρευσης των οχημάτων που δεν κατασκευάζονται στη Βόρεια Αμερική να υπάγονται σε φορολογικές ελαφρύνσεις.

  Η απαγόρευση φορολογικών ελαφρύνσεων για οχήματα που κατασκευάζονται εκτός της Βορείου Αμερικής θα εφαρμοστεί μόλις ο πρόεδρος Μπάιντεν υπογράψει το νομοσχέδιο και αυτό γίνει νόμος των ΗΠΑ.

  Η προτεινόμενη νομοθεσία περιλαμβάνει επίσης προβλέψεις με στόχο την αποτροπή χρήσης εξαρτημάτων μπαταρίας ή σπάνιων γαιών που προέρχονται από την Κίνα.

  "Κατά την άποψη μας υπάρχουν διακρίσεις κατά των ξένων κατασκευαστών οχημάτων σε σχέση με τους κατασκευαστές στις ΗΠΑ”, δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίριαμ Γκαρσία Φερέρ. "Φυσικά αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι συμβατό με τον ΠΟΕ.”

  Η Γκαρσία Φερέρ δήλωσε σε μία ενημέρωση ότι η ΕΕ συμφώνησε με την Ουάσινγκτον ότι οι απαλλαγές φόρου αποτελούν ένα σημαντικό κίνητρο για την ενίσχυση της ζήτησης ηλεκτρικών οχημάτων, την προώθηση της μετάβασης στα βιώσιμα μέσα μετακινήσεων και για τη μείωση των εκπομπών βλαβερών ρύπων.

  "Ωστόσο, είναι αναγκαίο να διασφαλίσουμε ότι τα μέσα που εισάγονται είναι δίκαια και δεν παράγουν διακρίσεις. Έτσι, συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τις ΗΠΑ να αποσύρουν τα στοιχεία των διακρίσεων από το νομοσχέδιο και να διασφαλίσουν ότι αυτό είναι πλήρως συμβατό με τον ΠΟΕ,” δήλωσε η ίδια.

  Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε επίσης χθες, Πέμπτη, ότι εξέφρασε τις ανησυχίες της στις ΗΠΑ ότι το νομοσχέδιο μπορεί ενδεχομένως να παραβιάζει τους κανόνες του ΠΟΕ, αλλά και μία διμερή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου. Το υπουργείο Εμπορίου της Νότιας Κορέας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έχει ζητήσει από τις εμπορικές αρχές των ΗΠΑ να χαλαρώσουν τις προϋποθέσεις σχετικά με τα εξαρτήματα των μπαταριών, αλλά και την τελική συναρμολόγηση των οχημάτων.

  Το αναφερόμενο νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με προηγούμενη δήλωση της προέδρου αυτού του νομοθετικού σώματος, της Δημοκρατικής Νάνσι Πελόσι.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ