Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Αυγ-2022 23:45

  Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών αύξησε τα επιτόκιά της η κεντρική τράπεζα του Μεξικού

  Μεξικό: Παγιδεύτηκαν σε ανθρακωρυχείο 9 εργαζόμενοι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα του Μεξικού αύξησε το βασικό της επιτόκιο σε ιστορικό υψηλό, καθώς ο πληθωρισμός κινείται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 21 ετών, απέσυρε ωστόσο το hawkish χρονοδιάγραμμα νομισματικής σύσφιγξης έως το τέλος του έτους.

  Η Banxico, όπως είναι ευρύτερα γνωστή η κεντρική τράπεζα του Μεξικού, προχώρησε στη δεύτερη συναπτή αύξηση επιτοκίου κατά 75 μονάδες βάσης, οδηγώντας το βασικό επιτόκιό της στο 8,5%, ποσοστό το οποίο προέβλεπαν άπαντες οι 24 οικονομολόγοι οι οποίοι συμμετείχαν σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg. Ποτέ μετά το 2008, όταν η τράπεζα άρχισε να θέτει στόχους για τον πληθωρισμό, δεν ήταν η νομισματική πολιτική τόσο περιοριστική, με το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ επιτοκίου να είναι το 8,25%.

  Η κίνηση της απόσυρσης του guidance για τις επόμενες κινήσεις της Banxico ερμηνεύεται από τους αναλυτές ως σήμα προς τους επενδυτές να αναμένουν στο μέλλον μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων.

  Η εκτίμηση ειδικού της Bank of America  για Μεξικό και Καναδά είναι ότι η Banxico θα προχωρήσει στην επόμενη συνεδρίασή της σε νέα αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης, με δεύτερο σενάριο μια αύξηση 75 μονάδων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ