Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Αυγ-2022 15:09

  Cathie Wood: Οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη σε ύφεση - Ενδεχομένως θα εξέλθουν το 2023

  Cathie Wood (250x250)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ενώ άλλοι επενδυτές ανησυχούν μήπως οι ΗΠΑ περιπέσουν σε ύφεση το επόμενο έτος, η ιδρύτρια της ARK Investment Management, Cathie Wood, θεωρεί ότι η ύφεση είναι ήδη εδώ - και θα μπορούσε να διαρκέσει έως και μέσα στο 2023.

  "Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε ήδη εντός μιας αρκετά σημαντικής ύφεσης αποθεμάτων, δεν πιστεύουμε ωστόσο ότι θα είναι κάτι που θα μοιάζει έστω και κατ' ελάχιστον με τη συστημική ύφεση και τη χρηματοοικονομική κρίση του 2008-2009", τόνισε σε διαδικτυακή ενημέρωση της ARK.

  Από τα μέσα της δεκαετίας του 1940 έως το 2007, η μέση διάρκεια των υφέσεων ήταν 10 μήνες, σύμφωνα με έρευνα της Federal Reserve του Σαν Φρανσίσκο.

  Η Wood σημείωσε ότι η καινοτομία διαθέτει γενικά "ισχυρές αντιστάσεις στην ύφεση" και χρησιμοποίησε την πρόσφατη στροφή στις μετοχές ανάπτυξης ως ενδεκτικό αυτής της τάσης.

  Εκτίμησε ακόμη ότι ο πληθωρισμός θα αποκλιμακωθεί εντός των επόμενων μηνών, δεδομένής και της πορείας κίνησης της τιμής του χρυσού που, σύμφωνα με την ίδια, αποτελεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της καριέρας της μέγεθος άμεσα συνδεόμενο με τις πληθωριστικές τάσεις.

  Η Cathie Wood στάθηκε επίσης στην πτώση του χαλκού και στην πρόσφατη πτώση του πετρελαίου, ενώ προέβλεψε ότι οι εταιρείες θα προσπαθήσουν να ξεφορτωθούν μεγάλο μέρος των συγκεντρωμένων αποθεμάτων τους, μειώνοντας τις τιμές.

  Ο δείκτης Adobe για τις ψηφιακές τιμές κατέγραψε πρόσφατα υποχώρηση, γεγονός που πείθει την επενδύτρια ότι η τάση μείωσης του πληθωρισμού σταδιακά θα επικρατήσει.

  Η καινοτομία, τόνισε, ειδικά όταν έχει τεχνολογικά χαρακτηριστικά, είναι "αποπληθωριστική". Πρόκειται όμως "για καλό αποπληθωρισμό", σημείωσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ