Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Αυγ-2022 09:00

  Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη της ABN Amro

  H BNP Paribas ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την ολλανδική ABN Amro
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα αποτελέσματα της ολλανδικής τράπεζας ABN Amro, με άλμα 21% στα καθαρά κέρδη β' τριμήνου, στα 475 εκατ. ευρώ.

  Αναλυτές σε έρευνα της ίδιας της τράπεζας προέβλεπαν καθαρά κέρδη 312 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου, μειωμένα σε σχέση με τα 393 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

  Τα κέρδη της ABN ενισχύθηκαν από τη γενική οικονομική ανάκαμψη που κατεγράφη στην Ολλανδία και η οποία ενίσχυσε τη ζήτηση για εταιρικά και ενυπόθηκα δάνεια, ενώ βελτίωσε και την πιστοληπτική θέση των υπαρχόντων πελατών.

  Το γεγονός αυτό αντιστάθμισε την αύξηση λειτουργικού κόστους κατά 8%, κυρίως λόγω της έντασης των προσπαθειών καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος και των επενδύσεων για προσαρμογή στις αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας.

  Τα κόστη ξεπέρασαν έτσι τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους "έχασαν" τις προβλέψεις, με μείωση 3%, στα 1,27 δισ. ευρώ.

  Στο σύνολο του έτους, η εταιρεία προβλέπει συνολικά έσοδα από τόκους της τάξης των 5,2 δισ. ευρώ.

  Η ABN, μία από τις τρεις κυρίαρχες τράπεζες στην Ολλανδία, ανέμενε έως πρόσφατα το συγκεκριμένο μέγεθος να κινηθεί περί τα 5,1 δισ. ευρώ.

  Η ΕΚΤ, σύμφωνα με την ABN, έχει εγκρίνει την πιθανή εκτέλεση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών αξίας έως 250 εκατ. ευρώ, με την αίρεση ότι θα πρέπει να πωληθεί μέρος του ποσοστού που διακρατεί το ολλανδικό κράτος, στο οποίο ανήκει το 56% της τράπεζας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ