Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Αυγ-2022 19:08

  ΗΠΑ: Υποχώρησαν σημαντικά οι πληθωριστικές προσδοκίες τον Ιούλιο

  ΗΠΑ: Υποχώρησαν σημαντικά οι πληθωριστικές προσδοκίες τον Ιούλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντική αποκλιμάκωση εμφάνισαν οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, με φόντο την έντονη πτώση των τιμών της βενζίνης και της αυξανόμενης πεποίθησης ότι οι ραγδαίες αυξήσεις σε τρόφιμα και στέγαση θα περιοριστούν μελλοντικά.

  Ειδικότερα, η μηνιαία Έρευνα Προσδοκιών Καταναλωτή της Fed της Νέας Υόρκης έδειξε πως οι ερωτηθέντες αναμένουν για τον πληθωρισμό να τρέξει με ρυθμό 6,2% το επόμενο έτος και 3,2% τα επόμενα τρία χρόνια.

  Παρόλο που οι αριθμοί εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά υψηλοί σε σχέση με τη διαχρονική τάση, εμφανίζουν ωστόσο μεγάλη υποχώρηση από τις αντίστοιχες μετρήσεις της έρευνας τον Ιούνιο, στο 6,8% και το 3,6%.

  Παρομοίως, οι ερωτηθέντες βλέπουν τις τιμές της βενζίνης, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 60% το περασμένο έτος, να ενισχύονται με ρυθμό μόλις 1,5% το επόμενο έτος, από το 4,2% που ανέμεναν τον Ιούνιο, στη δεύτερη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση που έχει καταγραφεί στην ιστορία της έρευνας.

  Παράλληλα, οι τιμές των κατοικιών αναμένεται να αυξηθούν πλέον κατά 3,5% έναντι του 4,4% που ήταν η πρόβλεψη τον Ιούνιο, με το 3,5% να συνιστά το χαμηλότερο επίπεδο της εν λόγω πρόβλεψης από τον Νοέμβριο του 2020.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ