Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Αυγ-2022 11:12

  Η Veolia πούλησε τις δραστηριότητες αποβλήτων της Suez στη Βρετανία στην Macquarie έναντι 2,4 δισ. ευρώ

  H EE άναψε το 'πράσινο φως' για τη συγχώνευση της Veolia με την Suez, ύψους 13 δισ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Veolia Environnement συμφώνησε να πωλήσει τις δραστηριότητες της Suez στον χώρο των αποβλήτων στη Βρετανία στη Macquarie έναντι 2,4 δισ. ευρώ (2,44 δισ. δολ.), μετά την έκφραση ανησυχιών από τις αντιμονοπωλιακές αρχές της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

  Η πώληση αποτελεί το τελευταίο βήμα στην απόκτηση από πλευράς Veolia μεγάλου ποσοστού στην γαλλική ανταγωνίστριά της, Suez, που ολοκληρώθηκε σε άλλα μέρη του κόσμου νωρίτερα μέσα στο 2022.

  Η ζήτηση για νερό και επεξεργασία αποβλήτων, καθώς και για υπηρεσίες ανακύκλωσης, αυξάνεται καθώς κυβερνήσεις ανά τον κόσμο αυστηροποιούν τη νομοθεσία προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μόλυνση.

  "Πρόκειται για εξαιρετικά ελκυστική αποτίμηση", ανέφερε η CEO της Veolia, Estelle Brachlianoff, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα. "Τα έσοδα από την κίνηση θα δώσουν στην εταιρεία χώρο για να κινηθεί, στο πλαίσιο του ισολογισμού της, προς επενδύσεις σε στρατηγικά project", κυρίως στις δραστηριότητες ανακύκλωσης και στις τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.

  Η μετοχή της Veolia ενισχυόταν νωρίτερα έως και κατά 3,7% και κινείτο στο 1,8% στα 24,42 ευρώ στις 10.26 το πρωί ώρα Ελλάδος στο Παρίσι.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ