Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Αυγ-2022 10:32

  Μεντβέντεφ: Θα επιδιώξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα με όλα τα διαθέσιμα μέσα

  Μεντβέντεφ: Θα επιδιώξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα με όλα τα διαθέσιμα μέσα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κρίση της Γεωργίας του 2008 και η ουκρανική σύγκρουση αποτελούν κρίκους της ίδιας αλυσίδας, είναι όλα μέρος της ίδιας γεωπολιτικής διαδικασίας που ξεκίνησε από τη Δύση, υποστήριξε σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο TASS.

  "Πρόκειται για μια ενιαία διαδικασία και μια κοινή πρόθεση κατά της Ρωσίας", τόνισε και συνέχισε: "Συνίσταται στην επιθυμία της Δύσης, ιδίως των ΗΠΑ και άλλων αγγλοσαξονικών χωρών, να διαταράξουν την κατάσταση στη χώρα μας. Πώς; Μέσω των γειτόνων μας".

  Ο Μεντβέντεφ σημείωσε επίσης μεταξύ άλλων, ότι "τώρα παίζουν παιχνίδια με την Ουκρανία, η τύχη της οποίας τους είναι εντελώς αδιάφορη. Ο στόχος είναι ο ίδιος - η καταστροφή της Ρωσίας. Αυτή είναι η βασική αιτία της εξαιρετικά επιθετικής, ρωσοφοβικής γεωπολιτικής διαδικασίας που έχει ξεκινήσει η Δύση".

  "Η απάντησή μας είναι σκληρή, αλλά προσεκτικά μελετημένη", τόνισε ο ίδιος και συνέχισε: Η Ρωσία διεξάγει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και επιδιώκει την ειρήνη με τους δικούς μας όρους. Είναι με τους δικούς μας όρους, και πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι για αυτό. Και όχι με τους όρους που προσπαθούν να μας επιβάλουν οι πρώην "εταίροι" μας στη διεθνή κοινότητα, οι οποίοι διψούν για μια στρατιωτική ήττα της Ρωσίας. Έχουμε τα δικά μας εθνικά συμφέροντα και θα τα επιδιώξουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

  Ο Μεντβέντεφ αναφέρθηκε και στη πιθανότητα μιας ειρηνικής λύσης. "Αν είναι δυνατόν να λυθεί το πρόβλημα ειρηνικά, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, θα πρέπει να το πράξουμε. Αλλά όταν δεν υπάρχει διέξοδος, πρέπει να αντιδράσουμε με δύναμη. Δυστυχώς, τόσο στη Γεωργία όσο και στην Ουκρανία, οι αρχές των χωρών αυτών δεν άφησαν στη Ρωσία άλλη επιλογή και αποφασίσαμε συνειδητά να παρέμβουμε στρατιωτικά".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ