Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Αυγ-2022 21:08

  Λευκωσία: Δεν επιβεβαιώνει για κοίτασμα φυσικού αερίου στο τεμάχιο "6"

  Λευκωσία: Δεν επιβεβαιώνει για κοίτασμα φυσικού αερίου στο τεμάχιο "6"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δεν επιβεβαιώνει η Λευκωσία τις πληροφορίες ότι η ιταλο-γαλλική κοινοπραξία της Eni/Total έχει εντοπίσει ένα νέο κοίτασμα στο τεμάχιο "6" της κυπριακής ΑΟΖ.

  Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ενέργειας σημειώνει ότι η γεώτρηση στον στόχο "Cronos-1" στο τεμάχιο "6" και δεν υπάρχει οτιδήποτε προς ανακοίνωση στην παρούσα φάση.

  Η ανακοίνωση του Υπουργείου εκδόθηκε ύστερα από σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας "Αλήθεια" που ανέφερε πως κατά τις εργασίες της κοινοπραξίας Εni/Total στο τεμάχιο "6" ανακαλύφθηκε "μεγάλο κοίτασμα", ενώ υπάρχουν επιπρόσθετα θετικές ενδείξεις και για δεύτερη στήλη φυσικού αερίου δίπλα από τον εντοπισμό του κοιτάσματος.

  Προσθέτει ακόμα ότι η γεώτρηση, που διεξάγεται από την κοινοπραξία Εni Cyprus Limited και TotalEnergies EP Cyprus B.V. η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω Τεμάχιο, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

  Υπενθυμίζει τέλος οι εργασίες της γεώτρησης ξεκίνησαν στις 23/5/2022 με το πλοίο-γεωτρύπανο "Tungsten Explorer" και τυγχάνουν παρακολούθησης, επί συνεχούς βάσης, από το προσωπικό της Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ