Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Αυγ-2022 15:06

  Διάταγμα Πούτιν: Απαγόρευση σε επενδυτές "μη φιλικών χωρών" να πουλούν τις μετοχές σημαντικών επιχειρήσεων

  Πουτιν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:02

  Η Ρωσία απαγόρευσε στους επενδυτές από τις λεγόμενες "μη φιλικές χώρες" να πωλούν μετοχές ορισμένων στρατηγικών επιχειρήσεων μέχρι το τέλος του έτους, όπως προκύπτει από το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε την Παρασκευή ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters.

  Η απαγόρευση, με άμεση ισχύ, ισχύει για την εγκατάσταση παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου Sakhalin-1 στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας. Ο διαχειριστής της, ο αμερικανικός κολοσσός ExxonMobil, δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι βρίσκεται στη διαδικασία μεταβίβασης του μεριδίου του 30% σε άλλο μέρος.

  Το διάταγμα απαγορεύει επίσης σε επενδυτές από μη φιλικές χώρες να πωλούν τα μερίδιά τους σε συμφωνίες καταμερισμού της παραγωγής, οι οποίες, εκτός από το Sakhalin-1 περιλαμβάνει το πετρελαϊκό πεδίο Kharyaga, καθώς και ρωσικές τράπεζες, μεταξύ άλλων περιουσιακών στοιχείων. Το νέο διάταγμα δεν καλύπτει το έργο Sakhalin-2.

  Ο κατάλογος των τραπεζών πρόκειται να καταρτιστεί από την κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα προς έγκριση από τον Πούτιν.

  Οι ιταλικές UniCredit και Intesa, ο αμερικανικός όμιλος Citi και η αυστριακή Raiffeisen συνεχίζουν να αναζητούν επιλογές εξόδου από τη Ρωσία, ενώ άλλες όπως οι Societe Generale και HSBC έχουν βρει διέξοδο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ