Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Αυγ-2022 17:59

  Πετρέλαιο: Απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ "γκρεμίζει" τις τιμές παρά τον OPEC

  Πετρέλαιο: Σε χαμηλό 35 ετών τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ - Νέο ράλι των τιμών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απροσδόκητη αύξηση παρουσίασαν τα αποθέματα πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, η οποία έδειξε να αντισταθμίζει άμεσα τις πιέσεις που δέχθηκαν οι τιμές του αργού αφότου ο OPEC+ αποφάσισε ανεπαίσθητη αύξηση της παραγωγής του.

  Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε η Αρχή πληροφοριών ενέργειας (EIA) των ΗΠΑ, τα αποθέματα αργού πετρελαίου της χώρας αυξήθηκαν κατά 4,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 29 Ιουλίου, την ώρα μάλιστα που αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν πτώση της τάξεως των 600.000 βαρελιών.

  Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά την ανακοίνωση, οι τιμές του πετρελαίου που είχαν πάρει την ανιούσα στον απόηχο της εξαιρετικά "σφιχτής" προσέγγισης του OPEC+, διέγραψαν άμεσα τα κέρδη τους και επανήλθαν σε αρνητικό έδαφος με απώλειες που ξεπερνούν το 2%.

  Ειδικότερα, το συμβόλαιο Οκτωβρίου του Brent αφότου είχε φτάσει έως και τα 102,4 δολ. το βαρέλι διαπραγματεύεται πλέον στα 98,1 δολ. με απώλειες 2,4%.

  Ακόμα μεγαλύτερη είναι η πτώση στο αμερικανικό αργό WTI, που βλέπει το δικό του συμβόλαιο Σεπτεμβρίου από τα υψηλά ημέρας των 96,6 δολ. να κινείται πλέον στα 91 δολ. με πτώση 2,5%.

  Μεταξύ άλλων, τα αποθέματα αργού στο Κούσινγκ της Οκλαχόμα, κόμβο παράδοσης των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά 926.000 βαρέλια την εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

  Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 200.000 βαρέλια την εβδομάδα στα 225,3 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μεγάλη να μειωθούν έντονα κατά 1,6 εκατ. βαρέλια.​

  Αντίθετη πορεία ακολούθησαν τα αποσταγμένα προϊόντα, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, και τα οποία είδαν τα αποθέματά τους να μειώνονται κατά 2,4 εκατ. βαρέλια στην εβδομάδα, έναντι προσδοκιών για άνοδο 1 εκατομμυρίου βαρελιών.

  Τέλος, οι καθαρές εισαγωγές αργού αυξήθηκαν κατά 2,21 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την EIA.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ