Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Αυγ-2022 08:57

  Commerzbank: Ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα β΄ τριμήνου που ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων

  Commerzbank: Ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα β΄ τριμήνου που ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Commerzbank AG ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα β΄ τριμήνου που ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων χάρη στη ζήτηση των πελατών και στην αύξηση των επιτοκίων, καθώς προχωρά με ένα πρόγραμμα μείωσης του κόστους.

  Τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο μέχρι το τέλος Ιουνίου διαμορφώθηκαν στα 470 εκατ. ευρώ, έναντι των ζημιών 527 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, τόνισε η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.

  Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 30% στα 2,42 δισ. ευρώ, χάρη στις ισχυρές επιχειρηματικές δραστηριότητες με πελάτες και χάρη στα υψηλά επιτόκια.

  Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων για 370 εκατ. ευρώ για τα καθαρά κέρδη και για 2,28 δισ. δολάρια σε ό,τι αφορά στα έσοδα.

  Χάρη στις σημαντικές αυξήσεις των επιτοκίων στην Πολωνία και της αύξησης των μακροπρόθεσμων επιτοκίων στη Γερμανία, τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν 26% στα 1,48 δισ. ευρώ.

  Η Commerzbank δήλωσε ότι συνέχισε με το πρόγραμμα μείωσης κόστους, μειώνοντάς το κατά 16% στο β΄ τρίμηνο παρά την αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων.

  Επιβεβαίωσε τις προοπτικές για την κερδοφορία του έτους, αν και με βάση τις υποθέσεις ότι το οικονομικό περιβάλλον δεν θα επιδεινωθεί σημαντικά λόγω των ελλείψεων φυσικού αερίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ