Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Αυγ-2022 12:52

  Κάτω από το 3% η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου για πρώτη φορά από τον Μάιο

  Κάτω από το 3% η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου για πρώτη φορά από τον Μάιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ράλι καταγράφουν τα ιταλικά ομόλογα, στέλνοντας την απόδοση του 10ετούς χαμηλότερα του 3% για πρώτη φορά από τον Μάιο, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως η νέα κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που είναι απαραίτητες, ώστε να "ξεκλειδώσουν" περίπου 200 δισ. ευρώ κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Οι αποδόσεις στα 10ετή ομόλογα της χώρας, υποχώρησαν 6 μονάδες βάσης στο 2,96%, συσφίγγοντας το spread έναντι των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων στις 214 μονάδες βάσης.

  Αυτό, διαγράφει την ευρύτερη κίνηση που ακολούθησε μετά την παραίτηση του Μάριο Ντράγκι από τη θέση του πρωθυπουργού, μια κίνηση που αύξησε τις προοπτικές παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας εν όψει των πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο.

  "Αποτυπώνει τις ελπίδες ότι η προεκλογική εκστρατεία και η νέα κυβέρνηση δεν θα αμφισβητήσουν τα όσα πέτυχε ο Ντράγκι από άποψη προσαρμογών και στα δημοσιονομικά", ανέφερε αναλυτής της ING Groep.

  Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "είναι φυσικά νωρίς και προσωπικά θα ήμουν προσεκτικός πριν καταλήξουμε σε οποιοδήποτε συμπέρασμα σε αυτό το μέτωπο".

  Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού υποχώρησε κάτω από το 3% για πρώτη φορά από τον Μάιο.

  Το Bloomberg ανακοίνωσε ότι η ακροδεξιά ηγέτης Giorgia Meloni, η οποία προηγείται στις δημοσκοπήσεις εν όψει των πρόωρων εκλογών του Σεπτεμβρίου, σχεδιάζει να τηρήσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ εάν κερδίσει.

  Αυτό βοήθησε να αντιστραφεί το selloff το οποίο επιδεινώθηκε από τον πρώτο κύκλο σύσφιξης της ΕΚΤ εδώ και μια δεκαετία, σε ένα σημαντικό πρόβλημα για τις χρεωμένες οικονομίες όπως η Ιταλία.

  Τονίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ιταλία, ένας δείκτης για την οικονομική δραστηριότητα από τον S&P Global, υποχώρησε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2020.

  Το ράλι πρόκειται να ασκήσει πιέσεις στην ΕΚΤ, η οποία έχει δεσμευτεί να παρέμβει εάν το κόστος δανεισμού της Ιταλίας αρχίσει να αυξάνεται υπερβολικά σε σχέση με το γερμανικό.

  Το spread διευρύνθηκε στις σχεδόν 250 μονάδες βάσης μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης του Ντράγκι, ένα επίπεδο που κάποιοι επενδυτές δηλώνουν ότι θα μπορούσε να παρακινήσει τις αρχές σε δράση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ