Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Αυγ-2022 11:15

  Ευρωζώνη: Συρρικνώθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Ιούλιο

  Ευρωζώνη: Συρρικνώθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Ιούλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη συρρικνώθηκε τον Ιούλιο, με τα εργοστάσια να αναγκάζονται να αποθηκεύουν απούλητα αγαθά εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης, ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι η ευρωζώνη μπορεί να περιέλθει σε ύφεση.

  Ο ΡΜΙ μεταποίησης της S&P υποχώρησε στις 49,8 μονάδες τον Ιούλιο από τις 52,1 μονάδες τον Ιούνιο, οριακά υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις για 49,6 μονάδες, αλλά για πρώτη φορά κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, από τον Ιούνιο του 2020.

  Ο δείκτης που μετρά την παραγωγή, που θεωρείται καλή ένδειξη της οικονομικής υγείας, διαμορφώθηκε σε χαμηλό άνω των δύο ετών, στις 46,3 μονάδες, ενώ τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στις 49,3 μονάδες.

  "Η μεταποίηση στην ευρωζώνη βυθίζεται ολοένα και σε πιο απότομη επιβράδυνση, αυξάνοντας τους κινδύνους ύφεσης της περιοχής.

  Οι νέες παραγγελίες ήδη μειώνονται με ρυθμό που –με εξαίρεση τους μήνες της πανδημίας- είναι ο υψηλότερος από την κρίση χρέους του 2012, ενώ τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας", ανέφερε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global.

  Οι χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις, που αντανακλώνται στους επιταχυνόμενους ρυθμούς μείωσης των νέων παραγγελιών και εξαγωγών, οδήγησαν στη μεγαλύτερη άνοδο των αποθεμάτων έτοιμων προϊόντων που έχει καταγράψει ποτέ η έρευνα.

  Ο δείκτης νέων παραγγελιών μειώθηκε στις 42,6 μονάδες από τις 45,2 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020, όταν η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στον κόσμο, υποδεικνύοντας ελάχιστες πιθανότητες ανάκαμψης σύντομα.

  Η S&P Global τόνισε πως η παραγωγή υποχωρεί σε όλες τις χώρες οι οποίες συμμετείχαν στην έρευνα εκτός της Ολλανδίας, και ότι ο ρυθμός μείωσης ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικός στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, τις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της Ένωσης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ