Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Αυγ-2022 09:29

  Τα χαμηλά στοιχεία για τον κινεζικό ΡΜΙ πιέζουν τις τιμές του πετρελαίου

  Τα χαμηλά στοιχεία για τον κινεζικό ΡΜΙ πιέζουν τις τιμές του πετρελαίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τιμές πετρελαίου υποχωρούν σήμερα, καθώς τα ασθενή στοιχεία για την μεταποίηση στην Κίνα και στην Ιαπωνία τον Ιούλιο, επηρέασαν τις προοπτικές για τη ζήτηση, ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για τη συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα, των αξιωματούχων του OPEC και άλλων κορυφαίων παραγωγών, για τυχόν προσαρμογές στην προσφορά.

  Η τιμή του brent υποχωρεί 82 σεντς ή 0,8% στα 103,15 δολάρια, ενώ το west texas intermediate διαμορφώθηκε στα 97,44 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 1,18 δολαρίων ή 1,2%.

  Τα νέα lockdowns για τον κορονοϊό έπληξαν τη σύντομη ανάκαμψη που παρατηρήθηκε τον Ιούνιο για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα, την μεγαλύτερη χώρα εισαγωγής πετρελαίου παγκοσμίως.

  Ο κινεζικός ΡΜΙ υποχώρησε στις 50,4 μονάδες τον Ιούλιο από τις 51,7 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, αρκετά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

  Η μεταποιητική δραστηριότητα της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων 10 μηνών τον Ιούλιο.

  "Τα απογοητευτικά στοιχεία της Κίνας για τον ΡΜΙ, είναι ο βασικός παράγοντας άσκησης πιέσεων στις τιμές του πετρελαίου σήμερα", αναφέρουν αναλυτές της CMC Markets.

  Το brent και το wti, ολοκλήρωσαν τον Ιούλιο με δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία πτώση, για πρώτη φορά από το 2020, καθώς η αύξηση του πληθωρισμού και τα υψηλότερα επιτόκια, ενέτειναν τους φόβους ότι η ύφεση θα έπληττε την πετρελαϊκή ζήτηση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ