Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 30-Ιουλ-2022 15:55

  Ινδία: Ένα διογκούμενο βουνό λογαριασμών μαστίζει τη βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας

  Ινδία: Ένα διογκούμενο βουνό λογαριασμών μαστίζει τη βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένας αυξανόμενος σωρός απλήρωτων λογαριασμών στον τομέα της ενέργειας της Ινδίας θέτει σε κίνδυνο την ανάπτυξη της χώρας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, προτρέποντας τα κράτη να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους για να βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με το Bloomberg.

   
  Οι εταιρείες λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας της Νότιας Ασίας, οι οποίες ελέγχονται κυρίως από επαρχιακές διοικήσεις, επιβαρύνονται από μεγάλες απώλειες και συνολικά έχουν σχεδόν 1,4 τρισεκατομμύρια ρουπίες (17,7 δισεκατομμύρια δολάρια) σε απλήρωτους λογαριασμούς, καθώς και επιδοτήσεις από τις κυβερνήσεις τους για την παροχή φθηνότερης ενέργειας σε ορισμένους καταναλωτές, δήλωσε ο Μόντι σε εικονική εκδήλωση το Σάββατο. 

  Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας έχουν συσσωρεύσει πάνω από 1 τρισεκατομμύριο ρουπίες σε ληξιπρόθεσμες πληρωμές προς τους παραγωγούς, αφήνοντας τους διανομείς με ανεπαρκείς πόρους για να ανακαινίσουν τα δίκτυά τους.

  Οι οικονομικά πιεσμένοι διανομείς θεωρούνται συχνά ως ο πιο αδύναμος κρίκος στη βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, προκαλώντας δυσφορία που διαχέεται στην αλυσίδα, από τους παραγωγούς ενέργειας, τους προμηθευτές άνθρακα και τους δανειστές έργων. Σχεδόν το 90% της ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας πωλείται μέσω αυτών των εταιρειών κοινής ωφέλειας και η αδυναμία τους να πληρώσουν εγκαίρως θεωρείται ότι εμποδίζει τις επενδύσεις στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας. 

  "Για την ταχεία ανάπτυξη της χώρας, είναι απαραίτητο η ηλεκτρική και ενεργειακή υποδομή της να είναι πάντα ισχυρή", δήλωσε ο Μόντι. "Η εξεύρεση λύσης στις τρέχουσες προκλήσεις είναι η ανάγκη της ώρας".

  Κατά μέσο όρο, οι καθημαγμένες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας διανομής χάνουν πληρωμές για περίπου το ένα πέμπτο της ενέργειας που περνάει από το δίκτυό τους, κυρίως λόγω κλοπής, διαρροών και πρόχειρης τιμολόγησης και είσπραξης. Οι πολιτικές παρεμβάσεις σημαίνουν επίσης ότι αναγκάζονται να προμηθεύουν ενέργεια κάτω του κόστους σε ορισμένους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων των φτωχών νοικοκυριών και των αγροτών, αν και η αποζημίωση από τις κρατικές κυβερνήσεις για τέτοιες επιδοτούμενες προμήθειες δεν είναι πάντα τακτική. 

  Η κυβέρνηση του Μόντι έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ύψους 3,1 τρισεκατομμυρίων ρουπιών για να βοηθήσει να αναστραφούν αυτές οι εταιρείες, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων μετρητών, και της βελτίωσης της αποδοτικότητας. Ένα προηγούμενο σχέδιο υπό την ηγεσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που ξεκίνησε το 2015 και αποσκοπούσε στην αναζωογόνηση των εταιρειών λιανικής πώλησης έως το 2019 απέτυχε να επιτύχει αυτόν τον στόχο. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ