Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Ιουλ-2022 13:42

  Chevron: Ανακοίνωσε τα μεγαλύτερα κέρδη τριμήνου στην ιστορία της

  Chevron: Ανακοίνωσε τα μεγαλύτερα κέρδη τριμήνου στην ιστορία της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Chevron Corp αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για την αγορά ίδιων μετοχών, αφότου ανακοίνωσε τα μεγαλύτερα κέρδη τριμήνου στην ιστορία της, βασισμένα στα ισχυρά περιθώρια καυσίμων και στις υψηλές τιμές για φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

  Η πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου 11,6 δισ. δολαρίων ή 5,95 δολάρια ανά μετοχή, περισσότερα από τα 3,1 δισ. δολάρια ή 1,6 δολάρια ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.

  Η ενεργειακή ζήτηση ανέκαμψε κατακόρυφα στους τελευταίους 12 μήνες αλλά οι υψηλές τιμές για τα καύσιμα και το φυσικό αέριο, πλήττουν τους καταναλωτές παγκοσμίως.

  Τα οικονομία στοιχεία παγκοσμίως, δείχνουν ότι διάφορες οικονομίες αρχίζουν να επιβραδύνονται, με πιθανή την καταστροφή της ζήτησης.

  Οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα εξαιτίας του συνδυασμού της πανδημίας, των κυρώσεων στη Ρωσία και των ποσοστώσεων εξαγωγών στην Κίνα, που έχουν μειώσει την ικανότητα διύλισης.

  Η Chevron αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το ανώτατο όριο επαναγοράς ίδιων μετοχών στα 15 από τα 10 δισ. δολάρια.

  Οι αναλυτές δεν αναμένουν επέκταση του προγράμματος επαναγοράς τόσο σύντομα, αφότου αναβάθμισε τις εκτιμήσεις τον Μάιο στο ανώτατο όριο του εύρους 5-10 δισ. δολαρίων.

  Η εταιρεία επίσης χρησιμοποιεί τα κέρδη της για να μειώσει τον δείκτη χρέους, ο οποίος βρίσκεται χαμηλότερα του 15%, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ