Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Ιουλ-2022 11:38

  Air France-KLM: Ανακοίνωσε κέρδη στο β΄ τρίμηνο για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας

  Air France-KLM: Ανακοίνωσε κέρδη στο β΄ τρίμηνο για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Άνοδο 6,1% καταγράφει η η μετοχή της Air France-KLM καθώς ο γαλλό-ολλανδικός αερομεταφορέας επέστρεψε στα κέρδη στο β΄ τρίμηνο και οδήγησε σε θετικό ετήσιο λειτουργικό αποτέλεσμα, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

  Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 324 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις ζημιές των 1,49 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  Τα λειτουργικά αποτελέσματα της εταιρείας ήταν θετικά στα 386 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις λειτουργικές ζημιές των 753 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρές ζημιές 34 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη 149 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

  Η Air France-KLM τόνισε πως πραγματοποίησε περισσότερες πτήσεις στο β΄ τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

  Υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τη χωρητικότητα του δικτύου στο γ΄ τρίμηνο, στο 80%-85% των επιπέδων του 2019, από τον στόχο για 85%-90% προηγουμένως, επικαλούμενη ελλείψεις προσωπικού λόγω της αναζωπύρωσης της ζήτησης για ταξίδια κατά τη θερινή περίοδο.

  Για το δ΄ τρίμηνο, η αεροπορική εταιρεία τόνισε πως αναμένει να είναι πιο κοντά στα επίπεδα του 2019, αναμένοντας τη χωρητικότητα στο 85%-90%.

  Τα έσοδα στο β΄ τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκαν στα 6,71 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κάτι που η εταιρεία αποδίδει στην ισχυρή τιμολόγηση και στον καλό έλεγχο του κόστους παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη διάρκεια του τριμήνου, αναφέρουν αναλυτές της Citigroup.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ