Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Ιουλ-2022 10:38

  Ισπανία: Ανάπτυξη 6,3% στο τρίμηνο, στο υψηλότερο επίπεδο από το 1984 ο πληθωρισμός

  137545728
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ισπανική οικονομία αναπτύχθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν στο β΄ τρίμηνο, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών του κορονοϊού ενίσχυσε τη δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών.

  Η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, αναπτύχθηκε 1,1% στο β΄ τρίμηνο έναντι του προηγουμένου τριμήνου, μετά από την ήπια ανάπτυξη 0,2% στο α΄ τρίμηνο.

  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ανάπτυξη του ΑΕΠ στο τρίμηνο κατά 0,3%.

  Η ισπανική οικονομία "έτρεξε" με ρυθμό 6,3% σε ετήσια βάση στο β΄ τρίμηνο, μετά από την αντίστοιχη αύξηση στο α΄ τρίμηνο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ανάπτυξη 5,4%.

  Επίσης, σε ξεχωριστή ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο πληθωρισμός ενισχύθηκε τον Ιούλιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις, ενώ κατέγραψε ρεκόρ σε εναρμονισμένη βάση.

  Ειδικότερα, οι τιμές καταναλωτή διαμορφώθηκαν στο 10,8% σε ετήσια βάση (σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα), περισσότερο από το 10,5% που ανέμεναν οι αναλυτές.

  Τον Ιούνιο ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 10%.

  Με βάση τα εθνικά πρότυπα, ο πληθωρισμός επίσης διαμορφώθηκε στο 10,8% σε ετήσια βάση, μετά από την άνοδο στο 10,2% τον Ιούνιο.

  Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 1984.

  Ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 6,1% τον Ιούλιο από το 5,55 τον Ιούνιο. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 1993.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ