Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Ιουλ-2022 09:56

  Renault: Ανακοίνωσε ζημιές στο α΄ εξάμηνο

  Renault: Ανακοίνωσε ζημιές στο α΄ εξάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Renault SA ανακοίνωσε ζημιές στο α΄ εξάμηνο εν μέσω της αποχώρησης από τη Ρωσία και της έλλειψης ημιαγωγών, αλλά αναβάθμισε τους στόχους για τη χρήση.

  Η γαλλική εταιρεία αυτοκινήτου ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 1,36 δισ. ευρώ, σε σχέση με τα κέρδη των 354 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  Τα εξάμηνα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 21,12 δισ. ευρώ, χαμηλότερα από τα 23,36 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  Νωρίτερα στον μήνα, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις οχημάτων παγκοσμίως μειώθηκαν σχεδόν 30% για την περίοδο μετά από την αποχώρηση από τη ρωσική αγορά και τόνισε ότι η επίπτωση των ελλείψεων ημιαγωγών αυτό το έτος θα αφορούσε σε περίπου 300.000 οχήματα.

  "Παρόλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τη διακοπή της δραστηριότητας στη Ρωσία, η κρίση ημιαγωγών και το κόστος πληθωρισμού, ο όμιλος συνέχισε να βελτιώνει τις λειτουργικές του επιδόσεις και ξεκινά να επωφελείται από την επιτυχία των νέων μοντέλων", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Luca de Meo.

  Η Renault αναβάθμισε τον στόχο για το 2022 και αναμένει λειτουργικό περιθώριο άνω του 5%, υψηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση για περίπου 3% και λειτουργικές ταμειακές ροές άνω των 1,5 δισ. ευρώ, σε σχέση με τον προηγούμενο στόχο για "θετικές" ταμειακές ροές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ