Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Ιουλ-2022 23:25

  Amazon: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα έσοδα στο τρίμηνο - Ράλι 12% η μετοχή

  Τι φέρνει η συνεργασία της Amazon με τα ΕΛΤΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έσοδα που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις της αγοράς ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο η Amazon, ενώ παράλληλα έδωσε ένα εξαιρετικά αισιόδοξο outlook και βλέπει τον τίτλο της να πραγματοποιεί ισχυρό ράλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

  Ειδικότερα, ο γίγαντας του παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε ότι τα έσοδά του ανήλθαν στα 121,23 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 7% σε ετήσια βάση, έναντι εκτίμησης για 119,09 δισ. σύμφωνα με τη Refinitiv.

  Στο ίδιο πλαίσιο, προέβλεψε ότι αναμένει έσοδα 125 και 130 δισ. δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, όταν οι αναλυτές ανέμεναν 126,42 δισ.

  Στην επιμέρους ανάλυση των εσόδων της, το Amazon Web Services αποκόμισε 19,7 δισ. δολάρια στο τρίμηνο έναντι εκτίμησης για 19,56 δισ. σύμφωνα με το StreetAccount.

  Ο τομέας της διαφήμισης κινήθηκε στα 8,76 δισ. δολάρια ξεπερνώντας επίσης την εκτίμηση για 8,65 δισ.

  Σε επίπεδο κερδοφορίας ωστόσο, η Amazon ολοκλήρωσε το δεύτερο τρίμηνο με ζημίες 20 σεντς ανά μετοχή, κάτι που οφείλεται όμως στο πλήγμα ύψους 3,9 δισ. δολαρίων από την επένδυσή της στη Rivian.

  Οι μετοχή του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων βυθίστηκε κατά 49% το δεύτερο τρίμηνο, κάτι που ανεβάζει τη ζημιά της Amazon για το έτος στα 11,5 δισ. λόγω Rivian.

  Λόγω της απομείωσης της Rivian, οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της Amazon διέφεραν δραματικά, καθιστώντας δύσκολη τη σύγκριση των αποτελεσμάτων με μία μέση εκτίμηση.

  Σε κάθε περίπτωση πάντως, λίγο μετά την ανακοίνωση των μεγεθών, ο τίτλος της Amazon πραγματοποιεί ισχυρό ράλι που πλησιάζει το 12%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ