Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Ιουλ-2022 17:48

  Visco: Αν η ΕΚΤ δει πανικό στην αγορά θα ενεργοποιήσει το νέο εργαλείο

  Visco: Αν η ΕΚΤ δει πανικό στην αγορά θα ενεργοποιήσει το νέο εργαλείο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα χρειαστεί να δει σημάδια "πανικού" στις αγορές για να ενεργοποιήσει το νέο πρόγραμμα για τις αγορές ομολόγων, ανέφερε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, και διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, Ignazio Visco όπως μεταδίδει το Reuters.

  Ο αξιωματούχος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη εκτίναξη των ιταλικών spreads εν μέσω της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ιταλία. "Η απόσταση [από το αντίστοιχο γερμανικό] προς το παρόν δεν δείχνει σημαντικές αναταράξεις ή κάποια ανεξέλεγκτη κατάσταση", σημείωσε ο Visco. Το spread στα ιταλικά ομόλογα έχει σκαρφαλώσει κοντά στις 245 μονάδες βάσης. 

  "Αυτό είναι κρίσιμο: αν αύριο αρχίσουμε να το βλέπουμε στις 250 μ.β. 255, 260 και ούτω καθεξής – κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει πανικός στην αγορά, τότε θα αναλάβουμε δράση για να το σταματήσουμε", πρόσθεσε. 

  Στην τελευταία της συνεδρίαση, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ένα νέο μέσο για την προστασία της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής, το "Transmission Protection Instrument" (TPI). Το TPI θα διασφαλίζει ότι η κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής μεταδίδεται ομαλά σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ. Η κεντρική τράπεζα διευκρίνισε ότι η κλίμακα των αγορών μέσω του TPI θα εξαρτάται "από τη σοβαρότητα των κινδύνων που τίθενται για τη μετάδοση της πολιτική".

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ