Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Ιουλ-2022 09:19

  BoJ: Συμφώνησε στην ανάγκη για χαμηλά επιτόκια, βλέπει τις αυξήσεις μισθών ως "κλειδί" για το μέλλον

  BoJ: Συμφώνησε στην ανάγκη για χαμηλά επιτόκια, βλέπει τις αυξήσεις μισθών ως "κλειδί" για το μέλλον
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα μέλη της τράπεζας της Ιαπωνίας είδαν τις αυξήσεις των τιμών ως κλειδί για να πετύχουν βιώσιμα τον στόχο τους για πληθωρισμό στο 2%, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουνίου, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της τράπεζας να διατηρήσει τα επιτόκια εξαιρετικά χαμηλά παρά τις αυξημένες ενδείξεις πίεσης στις τιμές.

  Ορισμένοι από το εννεαμελές δ.σ. είδαν τις αυξήσεις των τιμών να διευρύνονται και να οδηγούν σε αλλαγές στις μακροχρόνια αντιλήψεις ότι ο πληθωρισμός και οι μισθοί δεν θα αυξηθούν στο μέλλον, σύμφωνα με τα πρακτικά.

  Αλλά τα μέλη συμφώνησαν ότι η οικονομία χρειαζόταν μαζική νομισματική στήριξη για να αντιμετωπίσει το πλήγμα από την αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων και από τις στρεβλώσεις στην προμήθεια, που προκάλεσαν τα lockdowns στην Κίνα.

  "Το δ.σ. συμφώνησε ότι η αβεβαιότητα που περικλείει την ιαπωνική οικονομία ήταν εξαιρετικά υψηλή", ανέφεραν τα πρακτικά.

  "Πολλά μέλη μίλησαν για τη σημασία των αυξήσεων των μισθών από την προοπτική της επίτευξης του στόχου των τιμών της BoJ με διαρκή και σταθερό τρόπο".

  Στη συνεδρίαση του Ιουνίου, η BoJ διατήρησε τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια και δεσμεύτηκε να διατηρήσει το πλαφόν στις αποδόσεις των ομολόγων με απεριόριστες αγορές, αντισταθμίζοντας ένα κύμα νομισματικής σύσφιξης παγκοσμίως, σε μια επίδειξη αποφασιστικότητας να επικεντρωθεί στην υποστήριξη της μέτριας ανάκαμψης.

  "Η BoJ πρέπει να διατηρήσει τη νομισματική χαλάρωση μέχρι οι αυξήσεις των μισθών να γίνουν μια τάση και να βοηθήσει την Ιαπωνία να πετύχει τον στόχο των τιμών της τράπεζας με βιώσιμο και σταθερό τρόπο", ανέφερε ένα μέλος.

  Η αύξηση του κόστους διαβίωσης προκαλεί ιδιαίτερο πόνο στα νοικοκυριά, καθώς οι επιχειρήσεις παραμένουν απρόθυμες να αυξήσουν τους μισθούς εξαιτίας της αβεβαιότητας για τις επιχειρηματικές προοπτικές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ