Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Ιουλ-2022 12:41

  Ιταλία: Ετοιμάζει νέο πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας μέχρι και 13 δισ. ευρώ

  Ιταλία: Ετοιμάζει νέο πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας μέχρι και 13 δισ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ιταλία προετοιμάζει ένα νέο πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας μέχρι και 13 δισ. ευρώ, για να βοηθήσει επιχειρήσεις και οικογένειες να αντιμετωπίσουν την αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και καυσίμων, τόνισε η υφυπουργός Οικονομίας Laura Castelli.

  Το νέο σχήμα, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα 33 δισ. ευρώ τα οποία έχουν προϋπολογιστεί από τον Ιανουάριο, αναμένεται να είναι μία από τις τελευταίες σημαντικές ενέργειες του πρωθυπουργού Ντράγκι, ο οποίος παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ανοίγοντας τον δρόμο για πρόωρες εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου.

  Μεταξύ των μέτρων που μελετώνται, η κυβέρνηση θα μπορούσε να αφαιρέσει προσωρινά τον ΦΠΑ από είδη βασικά για τους καταναλωτές, όπως τα μακαρόνια και τα ζυμαρικά, ανέφερε η Castelli.

  Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν την επιδότηση ενεργειακών προμηθειών για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και επιχειρήσεις με υψηλή κατανάλωση ενέργειας, τόνισε η ίδια.

  Το πακέτο θα χρηματοδοτηθεί από αποταμιεύσεις ή από υψηλότερα έσοδα οπουδήποτε στον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς να επιβαρυνθεί το δημόσιο έλλειμμα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ