Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 23-Ιουλ-2022 11:55

  Bloomberg: Οι "ταύροι" της Κίνας λένε ότι η διολίσθηση του Ιουλίου είναι ένα σφάλμα

  Bloomberg: Οι "ταύροι" της Κίνας λένε ότι η διολίσθηση του Ιουλίου είναι ένα σφάλμα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ορισμένοι διαχειριστές κεφαλαίων παγκοσμίως που ποντάρουν στις κινεζικές μετοχές παίρνουν το ξεπούλημα του Ιουλίου με το "μαλακό", διατηρώντας την πίστη ότι το Πεκίνο θα άρει όλα τα εμπόδια για να τονώσει την οικονομία, αναφέρει το Bloomberg.

   
  Η Fidelity International Ltd., η abrdn plc και η GAM Investment Management είναι μεταξύ εκείνων που αναμένουν ότι η Κίνα θα υπεραποδώσει των παγκόσμιων μετοχών το δεύτερο εξάμηνο, καθώς οι φόβοι για ύφεση καταλαμβάνουν τις μεγάλες αγορές. Για τις βαριάς βαρύτητας εταιρείες τεχνολογίας που διαπραγματεύονται στο Χονγκ Κονγκ, η Federated Hermes Inc. και η Brandes Investment Partners LP λένε ότι τα χειρότερα της καταστολής έχουν τιμολογηθεί.

  Οι μετοχές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ είδαν την ανάκαμψη που έτρεχαν παγκοσμίως να εξανεμίζεται τον Ιούλιο, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων ιών, τα μποϊκοτάζ υποθηκών και η νέα ρυθμιστική δράση σε κολοσσούς του διαδικτύου προκάλεσαν σπασμωδικές πωλήσεις. Αλλά για τους ταύρους, η σταδιακή επαναλειτουργία από τα λουκέτα, η ολοκλήρωση της ρυθμιστικής έρευνας για την Didi Global Inc. και οι ελπίδες για φιλικά προς την αγορά μέτρα ενόψει του πολύ σημαντικού Συνεδρίου του Εθνικού Κόμματος είναι λόγοι για να είναι αισιόδοξοι.

  "Η αγορά έχει ενσωματώσει τα περισσότερα αρνητικά νέα, βραχυπρόθεσμα. Τώρα φαίνεται ότι βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης περιμένοντας σαφήνεια σχετικά με τη στήριξη της πολιτικής", δήλωσε ο Steven Luk, διευθύνων σύμβουλος της FountainCap Research & Investment στο Χονγκ Κονγκ. Η "κεντρική τράπεζα της Κίνας έχει περισσότερες σφαίρες από τη Δύση, έτσι ώστε η κυβέρνηση να μπορεί ακόμα να βασίζεται τόσο στη νομισματική όσο και στη δημοσιονομική πολιτική για την τόνωση της οικονομίας".

  Οι κινήσεις της αγοράς υποδηλώνουν επίσης ότι η απαισιοδοξία που κατέκλυσε τις αγορές στις αρχές Ιουλίου έχει αρχίσει να εξασθενεί. Ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο αυτή την εβδομάδα μετά την πτώση της προηγούμενης περιόδου που ήταν η χειρότερη των τελευταίων δύο και πλέον ετών, ενώ η πτώση του δείκτη CSI 300 επιβραδύνθηκε. Οι δύο δείκτες σημειώνουν πτώση σχεδόν 6% τον Ιούλιο.

  Εν τω μεταξύ, οι καθαρές εκροές ξένων κεφαλαίων από μετοχές της ηπειρωτικής χώρας επιβραδύνθηκαν σε περίπου 3,8 δισ. γιουάν (562 εκατ. δολάρια), λιγότερο από το ένα πέμπτο της προηγούμενης εβδομάδας. Και για τον τελευταίο μήνα, τα χρηματιστηριακά αμοιβαία κεφάλαια μετοχών που επικεντρώνονται στην Κίνα προσέλκυσαν τις περισσότερες καθαρές εισροές παγκοσμίως.

  Αποσύνδεση πολιτικής


  Σε μια εποχή που οι αυξήσεις των επιτοκίων στις περισσότερες χώρες σφίγγουν τις χρηματοπιστωτικές συνθήκες και απειλούν με ύφεση, ξεχωρίζει η αποφασιστικότητα του Πεκίνου να κρατήσει την οικονομία όρθια και να αναπτύξει κίνητρα. Αν και η Κίνα δεν μπορεί να είναι απρόσβλητη από μια παγκόσμια ύφεση, επωφελείται από την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων για τους διαχειριστές κεφαλαίων που επιθυμούν να επενδύσουν μετρητά. 

  "Η πολιτική της Κίνας έχει αποσυνδεθεί από τις άλλες μεγάλες οικονομίες", δήλωσε ο Jian Shi Cortesi, διευθυντής επενδύσεων της GAM με έδρα τη Ζυρίχη. "Εάν ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών κινείται πλάγια ή υποχωρεί σταδιακά, οι μετοχές της Κίνας θα μπορούσαν να εξακολουθούν να έχουν καλή απόδοση". 

  Οι επενδυτές είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι, ακόμη και αν αυξηθούν οι περιπτώσεις του Covid, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει στενότερα λουκέτα για να αποφύγει την πρόκληση περαιτέρω ζημίας στην οικονομία. Καταβάλλονται επίσης προσπάθειες για την επανέναρξη των διεθνών πτήσεων και τη μείωση των απαιτήσεων καραντίνας, γεγονός που σηματοδοτεί την τόνωση της κατανάλωσης και των ταξιδιωτικών αποθεμάτων.

  Τα στοιχήματα επαναλειτουργίας τροφοδοτούν τις προβλέψεις για τα κέρδη. Οι προβλέψεις για τα μελλοντικά κέρδη τόσο για τον δείκτη CSI 300 όσο και για τον δείκτη Hang Seng φαίνεται να έχουν πιάσει πάτο, με τον δείκτη της ηπειρωτικής χώρας να έχει αυξηθεί κατά περίπου 2% από τα μέσα Ιουνίου. Οι προβλέψεις για τα μέλη του δείκτη MSCI Asia Pacific Index στο σύνολό τους συνεχίζουν να μειώνονται. 

  "Τα καταναλωτικά παιχνίδια της Κίνας είναι βαθιά αξία αυτή τη στιγμή, αλλά θα αρχίσουν να γίνονται πιο ενδιαφέροντα καθώς θα προχωράμε μέσα στο τρέχον έτος", δήλωσε ο Prashant Bhayani, επικεφαλής επενδύσεων για την Ασία στην BNP Paribas Wealth Management.

  Ωστόσο, ένα μεγάλο hangover για τις αγορές παραμένει, με ενδείξεις ότι δεν υπάρχει εύκολη διέξοδος από την κρίση των ακινήτων της Κίνας. Οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs Group Inc. ενώ παρέμειναν υπερεπενδεδυμένοι στις μετοχές της ηπειρωτικής χώρας, περιόρισαν τις εκτιμήσεις τους για τον δείκτη MSCI China Index, επικαλούμενοι την ανησυχία για τον αντίκτυπο στα κέρδη από την εξέγερση των αγοραστών κατοικιών που μποϊκοτάρουν τις πληρωμές στεγαστικών δανείων. Για πολλούς επενδυτές, οι μετοχές ακινήτων είναι μια περιοχή που δεν επιτρέπεται να επισκεφτούν. 

  Μια ολοκληρωμένη κρίση, ωστόσο, θεωρείται απίθανη, καθώς η κυβέρνηση θα κινηθεί γρήγορα ενόψει της εθνικής συγκέντρωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος το φθινόπωρο.  

  "Θα είναι τρία βήματα προς τα εμπρός και ένα με δύο βήματα πίσω, αλλά αυτό θα είναι μια ευκαιρία και όχι σημάδια μιας νέας ύφεσης", δήλωσε ο Andrew McCaffery, παγκόσμιος επικεφαλής επενδύσεων της Fidelity International, σε ενημέρωση αυτή την εβδομάδα. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ