Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Ιουλ-2022 10:51

  Γερμανία: Συρρικνώθηκε απροσδόκητα η επιχειρηματική δραστηριότητα

  Γερμανία: Το μεγαλύτερο εργατικό σωματείο ζητά αυξήσεις μισθών 7-8%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γερμανική επιχειρηματική δραστηριότητα συρρικνώθηκε απροσδόκητα τον Ιούλιο, σύμφωνα με προκαταρκτική στοιχεία, καθώς οι επιχειρήσεις επλήγησαν από τις πιέσεις του πληθωρισμού και τις διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας.

  Ο ΡΜΙ υπηρεσιών της S&P Global υποχώρησε στις 49,2 μονάδες τον Ιούλιο από τις 52,4 μονάδες τον Ιούνιο, ενώ ο δείκτης μεταποίησης υποχώρησε στις 49,2 μονάδες από τις 52 τον προηγούμενο μήνα.

  Οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι τόσο οι υπηρεσίες όσο και η μεταποίηση αυτόν τον μήνα θα διαμορφωθούν υψηλότερα των 50 μονάδων, σηματοδοτώντας αύξηση της δραστηριότητας στο 51,2 και 50,6 αντιστοίχως.

  Ο σύνθετος δείκτης, που καταγράφει τόσο τη μεταποίηση όσο και τον τομέα των υπηρεσιών, μειώθηκε στις 48 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, από τις 51,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

  Εάν επιβεβαιωθεί στην τελική ανάγνωση του ΡΜΙ στο τέλος του μήνα, θα πρόκειται για την πρώτη πτώση της επιχειρηματικής δραστηριότητας από τον περασμένο Δεκέμβριο.

  "Έχοντας βιώσει μια ώθηση από την προηγούμενη χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό, διάφορες προκλήσεις ώθησαν τη γερμανική οικονομία σε υφεσιακό έδαφος για πρώτη φορά στο 2022 μέχρι σήμερα", ανέφερε αναλυτής της S&P Global.

  Η αβεβαιότητα που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στην προσφορά και ο πληθωρισμός και οι πιέσεις του, βρίσκονται πίσω από τη χειρότερη επίδοση της δραστηριότητας στον ιδιωτικό τομέα από το αποκορύφωμα του πρώτου κύματος της πανδημίας την άνοιξη του 2020, τονίζει ο ίδιος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ