Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Ιουλ-2022 16:35

  American Airlines: Ανακοίνωσε τα υψηλότερα τριμηνιαία έσοδα στην ιστορία της

  ΗΠΑ: Οι αεροπορικές ζητούν άρση της υποχρέωσης αρνητικού τεστ για εμβολιασμένους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η American Airlines δημοσίευσε την Πέμπτη τα πρώτα τριμηνιαία κέρδη της χωρίς κρατική βοήθεια από τις ΗΠΑ από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, καθώς η έντονη καλοκαιρινή ζήτηση ταξιδιών δημιούργησε τα υψηλότερα τριμηνιαία έσοδα στην ιστορία της.

  Ο αερομεταφορέας με έδρα το Τέξας, ωστόσο, προειδοποίησε για κλιμάκωση του κόστους εκτός των καυσίμων κατά το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο, καθώς αναμένει να πραγματοποιήσει λιγότερες πτήσεις από ό,τι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως, προκειμένου να επαναφέρει τον αριθμό των πτήσεων σε καλό δρόμο.

  Η εταιρεία αναμένει ότι το κόστος που δεν περιλαμβάνει τα καύσιμα θα αυξηθεί έως και 14% το τρέχον τρίμηνο από την ίδια περίοδο του 2019, σε σύγκριση με άλμα 12% το τρίμηνο έως τον Ιούνιο.

  Η χωρητικότητά του τρέχοντος τριμήνου εκτιμάται ότι θα είναι 8%-10% κάτω από το προ πανδημίας επίπεδο. Η παραγωγική ικανότητα προβλεπόταν νωρίτερα να μειωθεί κατά 6%-8%.

  Οι αερομεταφορείς χρησιμοποιούν το 2019, ως σημείο αναφοράς για την απόδοσή τους.

  "Καθώς κοιτάμε για το υπόλοιπο του έτους, έχουμε λάβει προληπτικά μέτρα για να δημιουργήσουμε πρόσθετο buffer στο πρόγραμμά μας και θα συνεχίσουμε να περιορίζουμε τη χωρητικότητα στους πόρους που διαθέτουμε και στις συνθήκες λειτουργίας που αντιμετωπίζουμε", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της American Robert Isom.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ