Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Ιουλ-2022 12:52

  ZEW: Η διανομή φυσικού αερίου με δελτίο θα πλήξει σημαντικά τις βιομηχανίες μετάλλων και χημικών

  ZEW: Η διανομή φυσικού αερίου με δελτίο θα πλήξει σημαντικά τις βιομηχανίες μετάλλων και χημικών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η παροχή αερίου με δελτίο στη Γερμανία θα επηρεάσει την παραγωγή και επεξεργασία μετάλλων, τη βιομηχανία χημικών και άρτου, εν μέσω αυξημένης αβεβαιότητας σχετικά με την προσφορά από τη Ρωσία μέσω του Nord Stream 1.

  Η περιορισμένη προσφορά φυσικού αερίου θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει λιγότερο ενεργοβόρους αλλά σημαντικούς οικονομικά τομείς, λόγω έλλειψης προϊόντων upstream, αναφέρει το οικονομικό ινστιτούτο ZEW, το οποίο διεξήγε την ανάλυση για λογαριασμό του Foundation for Family Businesses στη Γερμανία.

  Οι βιομηχανίες κλωστοϋφαντουργίας και κεραμικής, εξαρτώνται επίσης πολύ από το αέριο.

  "Εάν δεν υπάρξουν προμήθειες, ακόμη και οι βιομηχανίες με υψηλή προστιθέμενη αξία θα βρεθούν γρήγορα σε δύσκολη θέση”, ανέφερε ο επικεφαλής του ιδρύματος, Κίρχντορφερ.

  Κάλεσε τη Γερμανία να διατηρήσει το status της ως χώρος για τις βιομηχανίες, προσθέτοντας ότι "με την υφέρπουσα αποβιομηχανοποίηση, θα αντικαθιστούσαμε απλώς την εξάρτηση από το φυσικό αέριο με μια νέα εξάρτηση με άλλα εισαγόμενα προϊόντα”.

  Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, υπογραμμίζουν την εξάρτηση της Γερμανίας από το φυσικό αέριο, το οποίο ήταν σημαντική πηγή ενέργειας για τη βιομηχανία το 2020, όταν αντιστοιχούσε στο 32,1% της κατανάλωσης.

  Χαρακτηριστικό είναι πως το 2021, το 95% του φυσικού αερίου στη Γερμανία εισήχθη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ