Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Ιουλ-2022 23:27

  Η Ford σχεδιάζει έως και 8.000 περικοπές θέσεων εργασίας για να χρηματοδοτήσει την επένδυση στα ηλεκτρικά οχήματα

  Η Ford σχεδιάζει έως και 8.000 περικοπές θέσεων εργασίας για να χρηματοδοτήσει την επένδυση στα ηλεκτρικά οχήματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ford Motor Co. ετοιμάζεται να περικόψει έως και 8.000 θέσεις εργασίας τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να αυξήσει τα κέρδη της για να χρηματοδοτήσει την θέση της στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg που επικαλείται άτομα με γνώσεις του ζητήματος.

  Οι περικοπές θα γίνουν στη νεοσύστατη μονάδα Ford Blue που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς και σε άλλες θέσεις στην εταιρεία, δήλωσαν οι πηγές, οι οποίες μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας. Το σχέδιο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και οι λεπτομέρειες μπορεί ακόμη να τροποποιηθούν.

  Η κίνηση αυτή θα σηματοδοτούσε ένα σημαντικό βήμα στο σχέδιο του διευθύνοντος συμβούλου Jim Farley για μείωση του κόστους κατά 3 δισ. δολάρια έως το 2026. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θέλει να μετατρέψει τη Ford Blue σε "μηχανή κερδών και ρευστότητας για ολόκληρη την επιχείρηση". Τον Μάρτιο, ο Farley αναδιάρθρωσε ριζικά τη Ford, χωρίζοντας την αυτοκινητοβιομηχανία της στα δύο, δημιουργώντας τη μονάδα "Model e" για την αναβάθμιση των προσφορών ηλεκτρικών οχημάτων και τη "Ford Blue" για να επικεντρωθεί σε παραδοσιακά οχήματα με χρήση βενζίνης.

  Οι περικοπές θέσεων εργασίας μπορεί να γίνουν σταδιακά, αλλά είναι πιθανό να ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι, ανέφεραν οι πηγές. Η Ford απασχολεί περίπου 31.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ, όπου αναμένεται το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών.

  Η Ford αρνήθηκε να σχολιάσει για πιθανές περικοπές θέσεων εργασίας, λέγοντας ότι επικεντρώνεται στην αναδιαμόρφωση του οργανισμού για να επωφεληθεί από την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων. "Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε θέσει σαφείς στόχους για τη μείωση του κόστους μας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι είμαστε πλήρως ανταγωνιστικοί με τους καλύτερους του κλάδου", ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής επικοινωνίας Mark Truby.

  Ο Farley έχει δηλώσει ότι η μείωση του προσωπικού αποτελεί κλειδί για την ενίσχυση των κερδών.

  Η μετοχή της Ford έχει σημειώσει πτώση 39% φέτος μέχρι την Τρίτη, εν μέσω φόβων για τον πληθωρισμό και διαταραχών στις αλυσίδες εφοδιασμού που πλήττουν την αυτοκινητοβιομηχανία.

  Τον Μάρτιο, ο Farley  αύξησε τις δαπάνες για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα σε 50 δισ. δολάρια και έθεσε ένα σχέδιο για την κατασκευή 2 εκατ. ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως έως το 2026, μετά την πώληση μόλις 27.140 στις ΗΠΑ πέρυσι. Τον περασμένο μήνα, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της Ford αυξήθηκαν κατά 76,6% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ