Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Ιουλ-2022 09:28

  Αμετάβλητη στο 3,8% η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο στο τρίμηνο

  Αμετάβλητη στο 3,8% η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε αμετάβλητη στο τρίμηνο μέχρι τον Μάιο, σηματοδοτώντας ότι η αγορά εργασίας της χώρας παρέμεινε σφιχτή ακόμη και όταν επιβραδύνθηκε η οικονομική ανάπτυξη.

  Το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε στο 3,8% στο τρίμηνο, αμετάβλητο από την προηγούμενη περίοδο τριμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας.

  Η απασχόληση συνέχισε να αυξάνεται, με τον αριθμό των μισθωτών να αυξάνεται κατά 31.000 τον Ιούνιο, στον συνολικό αριθμό των 29,6 εκατ.

  Οι κενές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν ξανά στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, στα 1,29 εκατ., αλλά το ποσοστό ανάπτυξης συνέχισε να αποδυναμώνεται.

  "Με τη ζήτηση για εργατικό δυναμικό να είναι σαφώς πιο υψηλή, η ανεργία μειώθηκε ξανά, η απασχόληση αυξήθηκε και υπήρξε άλλο ένα χαμηλό-ρεκόρ για απολύσεις", ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.

  Η αύξηση των μισθών παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο. Οι μέσες εβδομαδιαίες αποδοχές στο τρίμηνο μέχρι τον Μάιο, εκτός των επιδομάτων, αυξήθηκαν 4,3% σε ετήσια βάση, έναντι της αύξησης 4,2% στους τρεις προηγούμενους μήνες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ