Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Ιουλ-2022 21:08

  Οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων χάνουν την ευκαιρία φθηνών τιμολογίων που θα είχαν με την φόρτιση στο σπίτι

  Πώς θα αποκτήσετε ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο κόστος ενός ντιζελοκίνητου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένα μεγάλο ποσοστό κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, χάνει την ευκαιρία να πετύχει σημαντική οικονομία από τα φθηνότερα τιμολόγια χρέωσης στο σπίτι, σύμφωνα με νέα έρευνα της Delta-EE.

  Η τελευταία ρώτησε 1.169 ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων σε οκτώ χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) και διαπίστωσε ότι το 42% δεν έχει ειδικό σημείο φόρτισης στο σπίτι. Επίσης διαπίστωσε ότι το 14% των οδηγών πίστευε ότι ένα τυπικό βύσμα τοίχου ήταν αρκετό για τη φόρτιση του οχήματός τους. Το 80% των κατόχων έχει πρόσβαση σε στάθμευση εκτός δρόμου, αν και αυτό διέφερε μεταξύ των χωρών, με το ποσοστό να κυμαίνεται από το 61% στην Ισπανία έως 88% στη Νορβηγία.

  Η Delta-EE διαπίστωσε ότι το 74% των οικιακών φορτιστών είναι πλέον συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, ανοίγοντας το δρόμο για έξυπνη φόρτιση σε ώρες χαμηλού κόστους. Η έξυπνη φόρτιση δεν είναι μόνο φθηνότερη, αλλά και εξαιρετικά χρήσιμη για την υποστήριξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους χαμηλής ζήτησης.

  Τέλος, η έρευνα διαπίστωσε ότι το 49% των οδηγών EV έχουν περισσότερες από μία κάρτες χρέωσης ή εφαρμογές, για πρόσβαση σε δημόσια σημεία χρέωσης.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ