Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Ιουλ-2022 21:10

  ΗΠΑ: Στα 89 δισ. δολάρια συρρικνώθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού τον Ιούνιο

  ΗΠΑ: Στα 3 τρισ. δολάρια 'βλέπει' το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2021 το CBO
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντική συρρίκνωση κατέγραψε τον Ιούνιο το έλλειμμα του προϋπολογισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, περίπου στο ήμισυ αυτού που εμφάνισε τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, καθώς οι δαπάνες που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού περιορίστηκαν ενώ αυξήθηκαν τα έσοδα.

  Ειδικότερα, το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 89 δισ. δολάρια έναντι ελλείμματος ύψους 174 δισ. δολαρίων τον Ιούνιο του 2021, καταγράφοντας μείωση κατά 49%. Οι δαπάνες για τον συγκεκριμένο μήνα υποχώρησαν κατά 12% στα 550 δισ. δολάρια, ενώ οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 3% και ανήλθαν στα 461 δισ. δολάρια, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για τον Ιούνιο.

  Οι ΗΠΑ παραμένουν σε τροχιά να εμφανίσουν έλλειμμα στο σύνολο της τρέχουσας δημοσιονομικής χρήσης (που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος) μικρότερο του 1 τρισ. δολαρίων, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, πριν από δυόμισι χρόνια.

  Για τους εννέα πρώτους μήνες της τρέχουσας δημοσιονομικής χρήσης, το έλλειμμα του προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 515 δισ. δολάρια έναντι 2,24 τρισ. δολαρίων που ήταν στο αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης δημοσιονομικής χρήσης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ