Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Ιουλ-2022 16:29

  Η Equinor εξαγοράζει την εταιρεία μπαταριών αποθήκευσης East Point Energy

  Η Equinor εξαγοράζει την εταιρεία μπαταριών αποθήκευσης East Point Energy
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας East Point Energy προχωρά ο νορβηγικός κολοσσός πετρελαίου και φυσικού αερίου Equinor.

  Ο νορβηγικός κολοσσός υπέγραψε συμφωνία απόκτησης του 100% της αμερικανικής εταιρείας, η οποία αναπτύσσει έχει σε εξέλιξη "έργα αποθήκευσης μπαταριών που βρίσκονται σε πρώιμο ή μέσο στάδιο ανάπτυξης στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ”, δυναμικότητας 4,1 γιγαβάτ.

  Σύμφωνα με την Equinor, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2022.

  "Η αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρίες θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση, καθώς ο κόσμος αυξάνει το μερίδιο στη διακοπτόμενη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές”, δήλωσε η Equinor.

  "Η αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρίες είναι το κλειδί για την περαιτέρω διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μπορεί να συμβάλει στη σταθεροποίηση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και να βελτιώσει την ασφάλεια του εφοδιασμού”, πρόσθεσε ο νορβηγικός κολοσσός.

  Τον Δεκέμβριο του 2021, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε ότι η παγκόσμια εγκατεστημένη χωρητικότητα αποθήκευσης προβλέπεται να αυξηθεί κατά 56% τα επόμενα πέντε χρόνια, φτάνοντας τα 270 γιγαβάτ έως το 2026.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ