Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Ιουλ-2022 19:59

  BC Partners: Κοντά σε πώληση "μαμούθ" της Presidio για πάνω από 4 δισ. δολάρια

  BC Partners: Κοντά σε πώληση "μαμούθ" της Presidio για πάνω από 4 δισ. δολάρια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την πώληση της Presidio εξετάζει η BC Partners σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, σε μία συμφωνία που αν προχωρήσει θα αποτιμά την αξία της εταιρείας IT πιθανώς πάνω από 4 δισ. δολάρια.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου που επικαλείται δύο άτομα με γνώση του θέματος, η BC Partners συνεργάζεται με επενδυτική τράπεζα για τη διαδικασία πώλησης για την Presidio με έδρα τη Νέα Υόρκη.

  Σύμφωνα με τις πηγές, που ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους, το 2021 η Presidio είχα εμφανίσει έσοδα 3,1 δισ. δολαρίων με EBITDA άνω των 350 εκατομμυρίων δολαρίων.

  Εκπρόσωπος της BC Partners αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ενώ η Presidio δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού του πρακτορείου, επισημαίνει το Reuters.

  Η Presidio παρέχει τεχνολογίες ασφαλείας σε περιβάλλον cloud σε πλήθος οργανισμών, από κυβερνητικούς φορείς έως επιχειρήσεις όπως η Amazon, η Cisco Systems, η Dell Technologies και η Intel, ενώ γενικά έχει περίπου 8.000 πελάτες παγκοσμίως.

  Όπως πολλές εταιρείες τεχνολογίας, η Presidio επωφελήθηκε από την εκτόξευση της ζήτησης για υπηρεσίες πληροφορικής στη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι εταιρείες επένδυσαν για να προσαρμοστούν στο περιβάλλον της τηλεργασίας και να ενισχύσουν τις δυνατότητες ασφάλειάς τους στον κυβερνοχώρο.

  Έπειτα από αλλαγές ιδιοκτησίας μετά την ίδρυσή της το 2003, η Presidio εξαγοράστηκε από την Apollo Global Management το 2014.

  Η Apollo έβαλε την Presidio στο χρηματιστήριο το 2017 και η BC Partners την έκανε ξανά ιδιωτική το 2019 σε μία συμφωνία ύψους 2,1 δισ. δολαρίων.

  Υπό την ιδιοκτησία της BC Partners, η Presidio εξαγόρασε αρκετούς μικρότερους αντιπάλους της, όπως η ιρλανδική εταιρεία συμβούλων πληροφορικής Arkphire και η αμερικανική ROVE.

  Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι η BCPartners προχωρά σε άλλο ένα mega deal, αποκτώντας το πλειοψηφικό ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει ο Όμιλος 3i στη Havea.

  Η αξία αυτής της συναλλαγής για την Havea εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ, ενώ η ολοκλήρωσή της αναμένεται στα τέλη του έτους. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ